Hvorfor Liberalistene Sandefjord, og hvorfor meg?

Fra stiftelsesmøte for Liberalistene Sandefjord

Fra stiftelsesmøte for Liberalistene Sandefjord Foto:

Av
DEL

LeserbrevHvorfor Liberalistene? 31. januar stiftet vi Liberalistene Sandefjord med den hensikt å stille liste til høstens lokalvalg, og jeg har fått en del spørsmål om hvorfor. Svaret er enkelt: Vår stemme er ikke representert i Sandefjord kommune og har ikke vært det på mange år.

Hva er kommunens oppgave og rolle?

Vi mener ganske enkelt at den enkelte innbygger er i bedre stand til å ta vare på seg selv enn det kommunen er. De andre partiene snakker om at kommunen skal drives bedre, vi snakker om at kommunen skal drive med mindre. Det kommunen skal fokusere på er å ta vare på dem som ikke kan ta vare på seg selv. Men listen over dem som ikke klarer å ta vare på seg selv er mindre enn det våre politiske motstandere hevder.

Unge mennesker er ikke representert godt nokJeg blir 21 år gammel i sommer, og vil således være et sjeldent syn i Sandefjord kommunestyremøte som stort sett består av lett tilårskomne kvinner og enda litt eldre menn. Således representerer jeg en gruppe mennesker som dagens politikere har klart å ødelegge mye for, og som sjeldent er representert godt i rikets styreforsamlinger.

Ja-Fasen

Så hva skal vi gjøre med Sandefjord? Vi skal gjennomføre en Ja-fase i hele kommuneforvaltningen. Det har vært sagt tidligere, men det er ikke en realitet eller holdning som dagens kommunestyre tar hensyn til.

Ja – er en holdning som må gjennomsyre hele administrasjonen. Vi vil blant annet friregulere områder av Sandefjord for friest mulig bygging, og redusere kommunale skatter med opptil 100 millioner kroner over en fireårsperiode.

Vi skal også legge vekt på at det skal være en sterk Ja – holdning til søknader som sendes til kommunen (bygging, skjenkebevilling etc.). Dette betyr i praksis at det skal være svært tungtveiende begrunnelser til avslag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags