Lokaldemokrati i koronaens tid

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Koranapandemien rammer hele samfunnet vårt, også våre folkevalgte organer. Enkelte kommuner har i møte med korona-krisa benytta seg av regjeringens mulighet til å avlyse ordinære kommunestyremøter til fordel for å delegere mer makt til formannskap, ordfører og administrasjonen.

Rødt har forståelse for at krisa vi står i krever flere ekstraordinære tiltak. Det er likevel slik at et velfungerende lokaldemokrati er viktigere enn noen gang i en slik situasjon vi befinner oss i nå. Derfor er Rødt glade for at det i Vestfold og Telemark fylkeskommune fra første stund ble igangsatt et arbeid for å få gjennomført alle planlagte møter i fylkestinget og i utvalg over nett. Det fortjener den politiske ledelsen og administrasjonen i fylket ros for.

Det som derimot er problematisk er i de kommunene lokaldemokratiet nå har blitt svekket. Korona bør ikke være en brekkstang for å delegere makt vekk fra kommunestyrer, bystyrer og fylkesting. Vi trenger å stå sammen, ha stor åpenhet og gjennomsiktighet i de mange politiske beslutningene som nå blir tatt. Alle partier representert i kommunestyrer og fylkesting bør inviteres med inn i formannskap og fylkesutvalg med tale- og forslagsrett. Teknologien som i dag er tilgjengelig med tilhørende IT-avdelinger, bør ikke være til hinder for å gjennomføre møter i folkevalgte organer over nett, tvert imot.

Rødt Vestfold og Telemark mener at et sterkt lokaldemokrati er nødvendig. Også i koronaens tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.