Flere tariffavtaler i Sandefjord kommune

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev21. mars hadde Sandefjords Blad en sak om tariffavtaler i restaurantbransjen i Sandefjord. Det var altså kun én restaurant som hadde tariffavtale med sine ansatte.

Vi i Rødt roser Haukerød Grill for å ta vare på sine ansatte, men det er altfor dårlig at kun én restaurant har en formell tariffavtale. At dette er et gatekjøkken, sier sitt om at det er gjennomførbart på restauranter som har bedre fortjeneste enn de har.

På landsbasis ser man en nedgang i søkere til restaurant- og matfag. Bransjen er i stor grad preget av høy utskifting av ansatte. At lav tariffdekning er én av årsakene, må være åpenbart. En endring i kulturen rundt organisering må til for gi de ansatte gode arbeidsvilkår.

Det er dessverre slik at kokker og servitører har en svært uregelmessig arbeidstid. Dette kombinert med et svært utfordrende arbeidsmiljø, gjør at det er rimelig å i hvert fall få det man har krav på på arbeidsplassen. Dette kombinert med en rekke lavtlønte og utnyttede arbeidere, kan ikke vi i Rødt stille oss bak, og derfor vil vi oppfordre alle som jobber i restaurant- og servitørbransjen, til å fagorganisere seg fortest mulig, slik at man kan kreve en tariffavtale på sin arbeidsplass.

Regiondirektør for NHO Vestfold og Telemark sier «hvis det er få restauranter som har tariffavtaler, så oppfatter jeg det som et tegn på at det heller ikke har vært et stort ønske i de bedriftene at man skal ha tariffavtaler».

Det er vel heller den hurtige utskiftingen av ansatte som gjør at færre organiserer seg.

Hvis du ikke har det bra på jobb og synes det er vanskelig å ta opp kampen mot egen arbeidsgiver alene, kan det være smart å se på fagorganisasjonene og vurdere å melde seg inn.

Det er også et poeng for dem som ikke har problemer på sin arbeidsplass å vurdere å melde seg inn, slik at de som ikke har det bra, ikke står alene. Det kan være ekstremt vanskelig å stå alene i en eventuell konflikt mot sjefen.

Å ha en organisasjon i ryggen og tillitsvalgte å gå til vil for mange sette terskelen for å si ifra lavere.

Derfor vil vi i Sandefjord Rødt oppfordre til at alle som jobber i restaurantkjedene, fagorganiserer seg.

Det er svært viktig at flest mulig i denne bransjen får mulighet til å få like arbeidskår, som alle andre i resten av yrkeslivet.

Det er svært viktig for oss at vi får flere fagorganisert inn på norske arbeidsplasser, slik at vi kan forbedre arbeidskårene til dem som jobber i Norge. Derfor oppfordrer vi i Rødt til at flest mulig i restaurantbransjen fagorganiserer seg! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags