Tenk Store blå, tenk Sandefjord

Høuyt: Det store blå er ikke bare høyt. det vil også inneholde mange kloke hoder.

Høuyt: Det store blå er ikke bare høyt. det vil også inneholde mange kloke hoder.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Drømmeprosjektet «Verdenshavenes hovedkvarter» havner ikke i Bærum likevel. Velkommen til Sandefjord, Kjell Inge Røkke!

DEL

Meninger– Det vi er gode på, vi som er fra «fjorn», er å ønske velkommen til folk og prosjekter som tør å tenke stort, sier bypatriot og avtroppende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, til Sandefjords Blad torsdag. Vi kunne ikke vært mer enige. I Sandefjord har gründere, redere, industribyggere og næringslivsledere satset, gått på trynet og reist seg igjen i mange tiår. Det ligger i vår natur å være offensive og sette friske mål, og hele tiden har havet ligget der som vår hjemmebane og viktigste ressurs. Nå har en gedigen mulighet kommet på bordet. Igjen handler det om havet, og nå gjelder det å følge med i timen før det er for sent.

LES OGSÅ: Krohn Traaseth vil ha gigantbygg i Sandefjord

Som kjent jobber Aker-eier Kjell Inge Røkke og hans selskap Rev Ocean med planleggingen av Verdenshavenes hovedkvarter. Kongstanken er å samle sentrale hav-aktører – som BI Ocean Cluster, WWF og FNs miljøprogram (Unep) – i en klynge som skal løse globale klimautfordringer og sikre livet i havet.

Senteret har vært planlagt plassert på Akers tomt på Fornebu, men mye tyder på at Bærum kommune vil si nei. Motstanden skyldes – forståelig nok – dimensjonene til skyskraperen «Store blå», men med det sier bæringene nei til mye mer enn et høyhus.

Verdens øyne vil bli rettet mot Verdenshavenes hovedkvarter. Vertskapskommunen vil bli satt på kartet en gang for alle og få utrolig mye med på kjøpet. Vi snakket om et senter som blir tilholdsstedet for kloke hoder innen alle tenkelige maritime fagområder. Forskere og fagfolk fra alle verdenshjørner vil strømme dit for å sikre at også fremtidige generasjoner får glede av havet.

LES OGSÅ: Vår ordfører bør heller legge telefonen til lading

Nytt næringsliv, kompetanse, arbeidsplasser, turisme, skattekroner, oppmerksomhet, tilflytting, byutvikling, status og andre synergier vil følge med – mulighetene er enorme. Vi i Sandefjord Næringsforening jobber for at eksisterende næringsliv skal blomstre og at nye bedrifter skal etablere seg her. Et prosjekt som dette har vi aldri vært i nærheten av – det har ingen – men vi er klare til å brette opp ermene og bidra.

Sandefjord har alt som trengs. Internasjonal flyplass og næringsliv, maritim historie, store mengder vilje og mot, samt selvfølgelig beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet.

Større tanker enn dette kan man knapt ha, men Sandefjord; nå må vi først og fremst tenke innhold. Tenk synergier, tenk muligheter. Byggehøyder, arkitektur og visuelt uttrykk tar vi senere – nå er oppgaven å få fiskeren fra Molde til å skjønne at Sandefjord er den beste havnen for Verdenshavenes hovedkvarter.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags