Kampen mot høyreekstremisme

Av

Nynazistene tar til gatene i stadig flere byer i Norden.

DEL

LeserbrevDe marsjerer og markerer seg og sprer sitt farlige hat. Også her i Sandefjord. Kampen mot høyreekstremistene er en av de vanskeligste og viktigste i vår tid.

Vi ser det overalt. I vår egen by, Sandefjord, så vi sist lørdag en svært rasistisk gruppe stå på torvet utenfor Hvaltorvet og spre sitt hat. De roper skjellsord til barn som går forbi, og de skriver grusomme og nedlatende ord til dem på sin hjemmeside uten deres tillatelse. Dette er ting som på ingen måte hører hjemme i 2019.

Ytringsfriheten i landet vårt er fantastisk. Den gjør at man har frihet til å ytre sin mening. Det de høyreekstremistiske aktivistene helt tydelig har glemt, er at det finnes flere lovfestede begrensninger i denne ytringsfriheten. Dette er blant annet forbud mot å fremsette trusler, ærekrenkelser, trakassering og diskriminerende og hatefulle utsagn, som er nøyaktig det disse organisasjonene driver med. Det vil si at det de driver med er ulovlig.

Flere høyreekstreme organisasjoner, som blant annet Nordisk Motstandsbevegelse, har også flere ganger drevet med fysisk vold. De har heller ingen problemer med å innrømme åpenhjertig at de ikke tar avstand fra dette. Hvordan organisasjoner som kun er bygget på å utføre ulovlige handlinger fremdeles er tillatt er for oss iu Vestfold AUF et mysterium.

Kampen mot høyreekstremisme er en av de viktigste kampene i vår tid. Og vi må begynne med å forby organisasjoner som sprer hatet som ild i tørt gress. Organisasjoner som gir unge mennesker en tilhørighet i en giftig gruppe som kun består av å spre farlig hat.

Vi kan aldri la dette bli normen i Norge. Vi må slå hardere ned på nazistiske og høyreekstreme organisasjoner.

Guro Øksøy Thorsen

Likestilling- og inkluderingsansvarlig

Vestfold AUF

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags