Å tilhøre alle steder, ingen sted og seg selv.

Tutti frutti og sjokolade soft is

Tutti frutti og sjokolade soft is Foto:

Av

En klok Maya Angelou sa engang " You are only free when you realize you belong to every place- no place at all. The price is high. The reward is great. I belong to my self".

DEL

LeserbrevMidt oppi foredelsen til en konfirmasjon på lørdag har jeg hendelse i Bærum fra lørdag som en lokk over meg. Jeg fødte mitt første barn der og idag er barnet konfirmant. Når spørsmålet om tilhørighet kommer så er det uten tvil "Bærum". Et barn ble offer for hendelsen forrige lørdag. Et annet er gjerningsmann. Jeg har mitt barn å gleide i voksenlivet. Jeg vil være sikker på at jeg lært mitt barn om menneskerettigheter og tilhørigheten. Jeg er sikker på alle gjør det. Men lørdags hendelse setter spørsmål ved hvor man hører hjemme!

Jeg er nummen i følelsene og prøver å ikke identifisere at det er en redsel som jager meg. Jeg må tenke positivt sier hjertet mitt. Den fine, sunne ungdommen min venter en flott feiring og at livet skal gå sin gang. Jeg på den andre siden er preget av at er noe dystert i samfunnet vårt. Det er Vi og De mens jeg lærer mine barn at det er bare Et Vi! Det blir dratt tau mellom de som blir offer til en hver tid og de som gjør mennesket til offer. Jeg vil love ungdommen at det er lyst framtid men jeg vet også at jeg ikke kan holde mitt løfte. På lørdag vil jeg finne en frisone for min ungdom og at tilhørigheten er det felleskapet jeg har vært med å bygget fra bunnen. Der troende og ikke troende skal samles for å feire frihet, kjærlighet og samhold! Konfirmanten min skal føle fri til å tilhøre alle stedet, noen ganger ingen steder men først og fremst tilhøre til seg selv.

Kjære barnet mitt, tillykke med konfirmasjonen på lørdag og livet som ser lyst for ut framover.

Klem Mama Fosia

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags