Soleklar Gleditsch-ledelse

Av

I sine kommentarer til meningsmålingen som SB presenterte på onsdag skriver SB: «Mye tyder på at ordfører Bjørn Ole Gleditsch har fått konkurranse om popularitet» og «Nå puster Aps ordførerkandidat Hilde Hoff Håkonsen ham i nakken».

DEL

MeningerDette er nok å tøye tolkningen av tallene vel langt. Selv om Gleditsch får 46,6 prosent og Håkonsen får 30,2 prosent, er det nær en fjerdedel (23,2 prosent) av de spurte som ikke vet hvem de foretrekker, eller eventuelt vil ha en annen.

Det er bare Gleditsch og Håkonsen som er reélle ordførerkandidater. Når vi ser på de 76,8 prosentene av de spurte som hadde bestemt seg, hadde Gleditsch 60,7 prosent oppslutning blant disse mot Håkonsens 39,3 prosent.

Med en differanse på over 20 prosentpoeng er det i drøyeste laget å si at Håkonsen puster Gleditsch i nakken. Målingen viser at Gleditsch fortsatt er kommunens klart mest populære politiker.

LES SAKEN HER: Slitasje i Høyre, men fortsatt flertall

Når SB presenterer tabellen med tallene i meningsmålingen, kommer en svært viktig opplysning: «Endring i oppslutning er ikke opplyst fordi det ved forrige kommune valg fremdeles var tre kommuner – Stokke, Andebu og Sandefjord».

Når da SB i tittel og tekst likevel forsøker å finne endringer i oppslutning, og sammenligne meningsmålingen med noe som ikke eksisterer, dette en svært krevende øvelse - for å si det forsiktig.

Hva med i stedet forsøke å regne ut hvor mange representanter hvert parti ville ha fått i det nye kommunestyret på 45 medlemmer og heller spekulere i hvilke flertallskonstellasjoner det kunne ha gitt - hvis meningsmålingen hadde vært valg?

LES OGSÅ: Man ligger som man reder - og får det man velger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags