Alle har en plass i lokalsamfunnet

Av

Jeg vil fremme en gruppe som vi i Høyre må lytte til når de gir uttrykk for inkludering, samarbeid, respekt og at alle har noe å bidra med. Alle uansett parti bør lytte til denne kunnskapsrike gjengen. Denne gruppen jeg mener vi bør lytte til heter Høyre FUNK.

DEL

LeserbrevDet er en ressursgruppe som gir kunnskap og som fremmer gode løsninger i spørsmål om hvordan alle med nedsatt funksjonsevne kan bidra på sin måte og med sine ressurser i daglige arbeidssituasjoner for å ha en aktiv og sosial hverdag.

Leder av Høyre FUNK, han er 20 år og heter Oskar Eikseth har et fokusområde, og det er å få alle spesielt i Høyre til å fokusere mer på funksjonshemmede. Gruppa ønsker nok flere fra ulike partier velkommen også.

Erna Solberg, vår statsminister, viser oss vei til hvordan vi skal inkludere og engasjere flere med nedsatt funksjonsevne til å bidra slik at vi får et bredere og mer inkluderende arbeidslivsnettverk. Hvor alle har en viktig rolle og bidrar til at samfunnets hjul ruller slik det skal. Høyre Funk er med på å fornye, utvikle og innføre tiltak på den politiske dagorden som er basert på valgfrihet, like muligheter, og respekt for enkeltmenneske.

Jeg vil at vi skal ha dette langt fremme i tankene våre når vi som lokale politikere skal føre deres saker frem på dagsordenen.

Jeg har trua på at dette fører til et lokalsamfunn som bidrar til å se alles behov for å høre til, ha en jobb å gå til, yte respekt for sin tilværelse og være den viktige brikken til å sluttføre et produkt. Et varmere samfunn blir en bonus.

Menneskene som har funksjonsnedsettelse må ofte jobbe litt hardere enn oss som ikke har en funksjonsnedsettelse for at de skal få den respekten for deres arbeid som de fortjener. Noe vi bør tenke på er at de produserer varer og tjenester som vi ikke tenker over at vi bruker. De lager jobbfrukt, pakker engangsutstyr som hansker og munnbind, lager kunst i form av håndarbeid, keramikk og bildekunst. De produserer tenn-briketter for opptenning av ved. På vinteren kan vi varme oss med god ved som er produsert med godt humør og faglig kunnskap. Veden selges for at vi skal kunne ha varme stuer på kalde vinterdager.

Vi kan velge å bruke litt lenger tid på å skaffe oss produktene vi ønsker det gjør vi ved å handle i deres butikker og lokaler fordi de driver ikke er netthandel og henting på posten, men et besøk i butikker og produksjonslokaler hvor du blir møtt med smil og glede over å få vise deg det de har produsert. Det er absolutt verdt det, det er en gave i seg selv! Det er lønnsomt for lokalmiljøet og sysselsettingen i kommunen vår at vi innbyggere benytter oss av deres tilbud i varer og tjenester.

Jeg har i år bestilt ved til neste sesong og ser frem til kuldeperioder og vedfyring selv om jeg liker at det også går mot varmere tider. Med god viten om at jeg er med på å bidra til gode og trygge arbeidsplasser i min kommune.

I sommer skal jeg i bryllup og har bestemt meg for at kunst fra Yme i Stokke skal pryde gavebordet i bryllupet. Jeg har gjort det før også, og fikk forespørsel om jeg kunne skaffe flere av de samme produktene, og det til en meget fornøyd kunde i Danmark. Bruk de lokale produsentene vi har! Vi tar sammen vare på gode arbeidsplasser og får gode produkter tilbake. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags