Bevar Vestfoldmarka – stopp vindmølleetablering

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi kan ikke tillate at en av byens flotteste og største friluftsområde bygget ned med Vindmøller?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.NVE har pekt ut bla Vestre Kodal, Andebu og Høyjord som svært egnet for Vindkraftutbygging. DNT vil ha vindmøller som alternative kraftkilder. Plasseringen skal ikke frata oss store viktige rekreasjonsområder og nedbygging de resterende 12 % av urørt natur vi har i Norge. Vindmølleutbygging omgjør naturen til industriområder. Vindmøllene skaper støy, det er farefullt å ferdes i nærheten både for mennesker og fugler spesielt. Inngrepene skaper store irreversible sår i naturen gjennom omfattende vei bygging.

I grenseområdene mellom Buskerud, Telemark og Vestfold er Vindfjell og Skrim i tillegg til Vestfoldmarka utpekt som utbyggingsområder. NVE har påpekt Vestfoldmarka med sine viktige samfunnsinteresser knyttet til blant annet friluftsliv, men analysene tilsier også et lavere konfliktnivå i dette området enn ellers i landet. De anser derfor området som et av de mest egnede områdene for ny vindkraftutbygging i Norge.

Området er et viktig turområde for innbyggerne i Sandefjord, men også for hele Vestfold, Buskerud og Telemark. Området er mye brukt til turer både sommer og vinter og rommer 15 til 20 turistforeningshytter og mange km med merkede stier og løyper.

Søndag 12. mai inviterer DNT sammen med friluftsorganisasjoner i Telemark, Buskerud og Vestfold, til marsj fra Vindfjelltunet til Nordgardsetra for å sette lys på viktigheten av å bevare det foreslåtte området fritt for vindkraft.

Sandefjord Turistforening er ikke mot vindkraft eller annen form fornybar energi, tvert imot. Men å bruke urørt naturen til industriområder for å gjennomføre det grønne skiftet blir feil. Vi må spille på lag med naturen. Urørt natur og friluftslivsområder en helsebank for oss mennesker.

Alternativer til vindkraftverk er som hav vindkraftverk, solfangere og solenergi, energieffektivisering av vannkraftverkene og overføringslinjene, motivasjon for å redusere forbruket, ny teknologi rundt fornybar energi m.m. Husk at vern av naturen er en sentral del av det grønne skiftet.

Sandefjord Turistforening ønsker deg velkommen til å delta i støttemarsj for bevaring av fjell, skog og kyst 12. mai. Buss fra Sandefjord til Vindfjelltunet for en felles markering av DNT foreningene i Vestfold, Telemark og Buskerud.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.