Kutt all pengestøtte til pelsdyrnæringen

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

MeningerPelsindustrien i verden er noe vi ikke får gjort noe med, men det betyr ikke at vi i Norge ikke kan få slutt på dårlige vaner. I norsk dyrevernlovgivning er det noe som heter «det skal tas hensyn til dyrs instinkter og naturlige behov», det er noe som Norske pelsfarmer ikke på noen omstendigheter tar hensyn til. Fra du angriper et uskyldig dyr til du setter det i et bur, har du på alle punkter sviktet dyrevernlovgivningen.

I den norske pelsindustrien blir ville pelsdyr fanget på ulike måter som i alle tilfellene forårsaker timevis med smerte og ubehag. Elektrisk strøm, nakkeknekking og gasskveling er blant de verste tilfellene. Mink, rev og kanin er blant annet pelsdyr som blir innesperret i trange nettingbur i hele livet sitt for at vi menneskene skal kunne få tilgang på pelsprodukter.

Jeg understreker at dette er ville dyr som ikke egner seg å sitte fanget i et bur hele livet sitt uten å få tilfredsstilt sine behov for å fungere. FpU mener det ikke er noe hjelp i at pelsfarmene har utvidet nettingburet med en meter eller ti meter, at de har erstattet nettingunderlaget med flate plater kontra netting. Det her er snakk om ville pelsdyr som har behov for å bevege seg fritt, dette er dyr som har behov for å utforske og jakte. Disse dyrene har instinkter som må bli brukt for at de skal fungere seinere.

Vi bidrar til å ødelegge livene dems fra første stund vi blander oss inn og tar de skittenende hendende våre og fanger dem. Disse dyrene blir ikke bare fysisk skadet før, under og etter prosessen, men vi mennesker er også med på å ødelegge psyken dems. Dette er noe jeg og Fremskrittspartiets ungdom ikke kan finne oss i.

Jeg og FpU ønsker å sette dyrs velferd i fokus i samarbeid med dyrepolitiet. Norske innbyggere er med på å opprettholde disse pelsfarmene når vi kjøper pelsprodukter. Vi ønsker derfor å kutte all pengestøtte til pelsnæringen, og at de som bryter dyrevernloven skal kunne dømmes til å få forbud om å ha dyr. Dette er dyr som ikke kan si i fra, derfor må vi være de som snakker for dem. Vi er opptatt av at dyr skal kunne leve livet sitt i fred ved å leve slik de er ment til å leve. Vi burde ikke hatt rett til å angripe noen som er svakere enn oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags