Skal politikere ikke lenger bry seg?

Ungdommene i fritidstilbudet har hatt seks klubbkvelder. Charlotte Jahren Øverbye (SV) (i midten bak) har engasjert seg for at det skal bli flere.

Ungdommene i fritidstilbudet har hatt seks klubbkvelder. Charlotte Jahren Øverbye (SV) (i midten bak) har engasjert seg for at det skal bli flere. Foto:

Av

Er det feil av en politiker å bry seg om innbyggerne i kommunen, og ta initiativ for å gjøre livet bedre for utsatte grupper?

DEL

MeningerDette spørsmålet – og mange andre – melder seg etter en merkelig diskusjon i formannskapet nylig. Det som sto på spill var et etterlengtet tilbud til ungdom med funksjonsnedsettelser. Skulle de beholde fritidstilbudet sitt etter sommeren, trengte de 20.000 kroner nå. Charlotte Jahren Øverbye (SV) har engasjert seg så mye for denne gruppen at hun møtte mye motbør og skarp kritikk da hun foreslo at formannskapet skulle bevilge disse pengene nå. Pengene ble bevilget, men ikke uten at det ble stilt spørsmål om habiliteten til Øverbye.

LES SAKEN HER: Tor Steinar Mathiassen (H) om engasjement hos SV-representant: – Jeg ville tenkt meg nøye om i forhold til å bruke sin posisjon til å fremme en slik sak

Tor Steinar Mathiassen (H) og Bror-Lennart Mentzoni (KrF) var blant dem som leverte skarpest skyts. «Jeg må si at vi beveger oss helt i kanten, etter mitt syn, på habilitet, ved at man sitter i det så brennende, og som leder for en sånn gruppe ungdom som dette dreier seg om, og har et direkte talerør inn i formannskapet,» mente blant annet Mathiassen.

Mentzoni uttalte at ungdom med nedsatt funksjon nå hadde fått en uheldig fordel i formannskapet, og fryktet «skjevbehandling».

Det er for øvrig feil at Øverbye er leder for den ungdomsgruppen det her er snakk om. Det hun har gjort seg skyldig i er å se at det er et slikt behov – og ha tatt initiativ til at det kom i stand. Til nå har de hatt seks kvelder på Napergården. Hun opplyser til Sandefjords Blad at det er Autismeforeningen og Norges Handikap Forbund som driver klubben med frivillige hver klubbkveld.

LES SAKEN HER: Mathilde (20) og vennene fikk endelig ungdomsklubb. Men nå er det ikke mer penger igjen.

Så er det fullt mulig å mene at Øverbye brenner for mye for sin hjertesak, at hun burde være opptatt av andre saker i større grad. Men det er faktisk ikke opp til Mathiassen eller Mentzoni å avgjøre. Det er noe velgerne avgjør hvert fjerde år – og ikke politikere fra andre partier i formannskapet.

Og ved valget er man selvsagt hjertelig velkommen til å mene hva man vil. Men i bunn tror vi det er en fordel – og ikke en ulempe – at mange av våre politikere har et brennende engasjement for både hele kommunen og for sine hjertesaker.

ANDRE MENINGER:

Stolte flagg – men en smålig diskusjon

Hva en Framnesferje ikke er

Hva er formålet med at en såkalt kristelig menighet kjøper opp gårdsbruk med konsesjonsplikt? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags