Rasismen er på framtokt igjen!

Av

Den 27.April står SIAN eller stopp islamiseringen av Norge, på torvet i Sandefjord.

DEL

LeserbrevDette er et eksempel på hvordan rasismen igjen er på fram tokt i våre gater. For den hatretorikken som SIAN nå skal spre, finner ikke vi i Rødt oss i. Vi skal selvfølgelig tillate de å stå, men da må de nesten forvente å få noe motmæle. Det er derfor vi nå legger opp til en motdemonstrasjon mot disse ytringene. En motdemonstrasjon i mot hatefulle ytringer, og fremmedfiendtlige og rasistiske holdninger.


Etter terrorhandlingene i Oslo var Sian en av organisasjonene som uttrykte støtte til Breiviks islamkritiske syn i forsvarstalen hans. Sosiolog Lars Berntzen sa til Aftenposten den gangen at det ikke overrasker da en del av aspektene i talen deles av mange islamkritiske grupper, som for eksempel SIAN. Vi har gang på gang sett hva slike holdninger kan resultere i, terror. Nå nyligst i New Zealand. Når slike holdninger promoteres på gaten er det med på å flytte grenser for hva det er greit å si, hva folk reagerer på. Vi i Rødt ser det som et samfunnsansvar å tale organisasjoner som Sian imot, for slik å vise at når noen bruker hatefullt, vulgært språk som klart har diskriminerende innhold er det flere som taler imot.

Vi har sett at grensene for hva som blir akseptert i offentlig debatt har blitt flyttet når det gjelder muslimer og Islam, mye av det som nå sies offentlig hadde ikke blitt akseptert om man snakket om noen annen religion eller etnisitet. Offentlige personer, som politikere har brukt konspirasjons retorikk og normalisert fremstillinger om at politiske motstandere aktivt arbeider for å “snikislamisere” eller på andre måter legge til rette for Islamsk invasjon av Europa. Kanskje har man ikke vært tydelig nok, kanskje har man for mange ganger håpet at problemet forsvinner av seg selv. Men vi ser også at politikere har begynt å ta ansvar, kanskje mest fremtredende når Sylvi Listhaug måtte gå fra ministerposten sin.

Når SIAN tar seg rett til å stå i Sandefjord, for å stå der og spre sin hatretorikk, og sine islamofobiske meninger. Mener vi i Rødt at vi må stå i mot. Vi kan ikke se på at mennesker med slike holdninger får stå og omtale dette fritt uten at vi kan si noe imot. Derfor har vi den 27.april kl.11-14, en motdemonstrasjon mot rasistiske og islamofobiske holdninger.

I Sandefjordsblad 8. April skrives det at SV også skal ha motaksjon denne dagen. Vi sier herved fra at vi ønsker å stå samlet. For hva er vel bedre mot retorikk ment å splitte folk, enn det å stå sammen.


Sondre Johan Wikran Larsen, Sander Sørensen

Leder Rødt Sandefjord, Leder Vestfold og Telemark Rød Ungdom

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags