Hvor står lokalavisen i lokalsamfunnet?

 Er Sandefjords Blad en lokalavis for hele Sandefjord, eller er deler av Andebu og Stokke fremdeles «Tønsbergs Blad» land? spør Stein Gaare

Er Sandefjords Blad en lokalavis for hele Sandefjord, eller er deler av Andebu og Stokke fremdeles «Tønsbergs Blad» land? spør Stein Gaare

Av

Den 1. januar 2017 ble kommunene Sandefjord, Andebu og Stokke slått sammen til Sandefjord kommune.

DEL

LeserbrevDen 9. september hadde vi det første kommunevalget som felles kommune. Mye vann har rent ut i Sandefjordsfjorden siden kommunesammenslåingen, og valget er den symbolske bekreftelse på at vi er en kommune, et lag.

Alt er ikke helt på plass. Det arbeides med bedre kollektiv transport innad i kommunen, samt grep på flere arenaer for at hele kommunen skal bindes best mulig sammen.
Hva så med lokalavisen? Er Sandefjords Blad en lokalavis for hele Sandefjord, eller er deler av Andebu og Stokke fremdeles «Tønsbergs Blad»-land?? Vet innbyggerne i for eksempel Melsomvik hva som skjer i Sandefjord, eller er det Tønsberg «som er byen»?
Ingen kan bestemme hvilken avis folk skal lese og langt mindre abonnere på. På den annen side er det viktig at alle kommunens innbyggere får ta del i den lokale informasjon som avisen bringer til torgs. Bør kanskje et abonnement på SB tillate at man kan lese TB på nett – og vice versa? Har redaksjonen noe syn på det?

Formoder vi alle er enige om at lokalavisen bør være en lokalavis for hele kommunen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags