Bor du her må du våkne nå!

Bor du i nærheten av Nygård sykehjem, må du følge med nå.

Bor du i nærheten av Nygård sykehjem, må du følge med nå. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg håper inderlig vel at kommunen får løst floken med både sykehjem, eldreomsorg og at de også får sikret seg et fett tilskudd fra Husbanken.

DEL

MeningerEn kommune med sprengt økonomi trenger hver krone den kan få. Men det er lokalavisas plikt å si ifra når det er fare på ferde. Faren er nødvendigvis ikke at en planlagt ny og hastig utbygging på Nygård sykehjem vil påvirke nabolaget på en uforsvarlig negativ måte. Det kan tenkes at de som bor i nærområdet synes at dette er helt greit eller at de utfordringene som dukker opp enkelt kan løses med trafikksikkerhetstiltak, fortau og utbedring av veikryss. La oss i grunnen håpe det.

LES SAKEN HER: Nå har han tidsskjemaet for nytt sykehjem klart

Men faren nå består av at kommunen har svært dårlig tid, skal tilskuddet fra Husbanken utløses. Dermed kan viktige stemmer ikke bli hørt godt nok. Det står om et skyhøyt millionbeløp, og det haster å få bygd. Reguleringsarbeidet startet 1. desember. Nå sendes det ut nabovarsler. 12. desember er det åpent informasjonsmøte i rådhuset. 6. januar 2019 er siste høringsfrist. Byggestart er tenkt vinter/vår 2020. Nytt bygg med inntil 80 plasser skal være ferdig høst 2022. Eller sagt på en annen måte: Har du en jente på to år nå, vil dette kunne være en del av skoleveien hennes første skoledag i 2022. Mener du at du og din familie kan bli påvirket av disse planene, har du med andre ord nå fått en helt ny og annerledes adventskalender å følge. Siste luke lukkes 6. januar. Da bør du ha sendt inn dine synspunkter til kommunen. Sannsynligvis har du noen. Kommunens egne saksbehandlere anslo selv at bygget vil generere mer trafikk til området, og at det kunne påvirke omgivelsene på annen måte. Hvordan? Vi har snakket med noen naboer, de var bekymret for trafikk, støy og grunnforhold.

LES OGSÅ: Her blir sykehjem på Haukerød skrinlagt

Lokalavisas erfaring er i alle fall at nabolag ofte kommer litt sent i gang når det er byggeprosjekter på gang. Min anbefaling er derfor at folk i nabolaget heller senker litt på kravene til julefeiring i år, og i stedet setter seg inn i hva denne planen betyr for dem. Kan hende kan de også samle seg om noen innspill? Har de samlet seg, er sjansen for å bli hørt adskillig større. Det er lokalvalg neste år.

Men 6. januar går uansett høringsfristen for å si sin mening ut.

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags