Hurra for Norge, 17. mai og folket ...

Mange møtte opp for å markere avstand til Sians synpunkter da de var i Sandefjord.

Mange møtte opp for å markere avstand til Sians synpunkter da de var i Sandefjord.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjære SIAN

DEL

LeserbrevJeg gikk tilfeldigvis forbi Hvaltorvet lørdag 27. april , og det var jeg som tydelig sa « Neida!!» når det ble snakket om islam som en undertrykkende religion. Jeg er muslim, men jeg er ikke underdanig min egen mann (eller noen andre for den sags skyld!) og min mann ser det som en selvfølge at jeg har mine egne meninger.

Nå må også SIAN klare å skille mellom religion og mennesker som utøver religionen. Det er nemlig ikke reigionen som er undertrykkende, men, som regel, mennene. Da håper jeg til og med dere i SIAN kan innse at dette skjer i alle religioner, for ikke å si i flere hjem verden over.

Når jeg var ferdig med min tur på Hvaltorvet etter ca. en time overhørte jegen annen ytring, denne gangen  fra en kvinnelig  taler. Hun sa: « Du med sløret der borte (det var ikke meg), kast det (sløret) i sympati med dine muslimske søstre.»

Jeg tenker at hodeplagget noen muslimske kvinner velger å bruke, velger de for det er viktig for dem, ikke fordi mennene vil det/ bestemmer det.

Jeg minner om at vi lever i 2019 og at alle kvinner for lenge siden har begynt å tenke selv!!!!

Ifølge Sandefjords Blad (mandag 29. april i år) sier SIAN følgende «det  er opplagt at vi trengs her i byen. Vi lover å komme tilbake.»

Mitt spørsmål er er: Hvorfor vil dere komme tilbake for bevist å «piske opp» stemningen, og skape splid og ergelse i Sandefjord. Og hvorfor i all verden er dere « strålende fornøyd» når det blir kastet egg etter dere????

Mitt håp er at dere, dersom dere vil komme tilbake, ikke « rakker» ned på muslimer, men vit at islam og kristendom (og jødedommen)  springer ut fra samme utgangspunkt: Alle tror på en gud, du finner i alle religionene historien om Adam og Eva (i paradiset) og blant annet fortellingene om Moses, Abraham, Noah og Jesus. Velg å se likheter fremfor forskjeller, velg å skape samhold i stedet for splid og bygg dine uttalelser på kunnskap og respekt, og du/ dere er hjertlig velkommen tilbake!!

Ønsker alle muslimer en hyggelg og fredlig  Ramadan som nå står for døren og til alle  sandefjordinger: Hipp hurra for 17. mai og det flerkulturelle folket.

ANDRE MENINGER:

Kollektivisme fremmer rasisme

Midtåsen – ikke lenger for alle?

SIAN står for mangfold 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags