Studenter må bli prioritert

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dag er det slik at kriminelle får mer støtte fra staten enn det studenter får. Mange studenter må slite seg igjennom studiene fordi de knapt har penger til mat. Er det slik vi ønsker å ha det i Norge? Fremskrittspartiets Ungdom ønsker å sette studentene i sentrum. Vi ønsker å behandle jurister, sykepleier, lærere og andre fremtidige skattebetalere bedre enn fengselsansatte.

FpU mener at kunnskap er selve nøkkelen for Norge som nasjon i fremtiden.  Vi ønsker å føre en studentpolitikk hvor vi belønner studenter for å yte litt ekstra. Vårt forslag er for eksempel gjennom økt stipend ved å ta studiene på normert eller kortere tid.

Vi ønsker at stipend og lån skal være høyt nok til å sikre fullfinansiering av studiene. Vi ønsker derfor å innføre 11 måneders studiestøtte. Dette vil kunne hjelpe mange og bidra til en enklere hverdag for studentene.

Fremskrittspartiets Ungdom ønsker at når du skal ut å studere i en annen by skal det være en studentbolig tilgjengelig for akkurat for deg. Slik er det altså ikke i dag. Studenter som er avhengig av å flytte får ikke alltid tilbudt et sted å bo. Vi må derfor øke satsingen på å bygge studentboliger.

FpU vil derfor forenkle byggekravene og åpne for andre sikre boløsninger. Dette vil føre til at vi har kapasitet til å bygge flere studentboliger, og flere studenter vil ha et sted å bo. Private utbyggere bør også få muligheten til å bygge og drifte studentboliger. Vi har et felles mål og det er å bygge flere boliger for studenter.

Derfor ønsker Fremskrittspartiets Ungdom å øke studiestøtten og bygge flere studentboliger, noe som vil hjelpe mange studenter til å oppnå drømmen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.