Furteknepet

Av

Jeg ser at en innsender i SB benytter seg av det velkjente «furteknepet» i politisk debatt.

DEL

MeningerNår argumentene mangler, tyr man til egne personlige reaksjoner på noe man misliker. Man føler seg skuffet, frustrert eller krenket. Vi har sett det utallige ganger både i leserbrev og i redaksjonelle oppslag. Innsenderen burde holde seg for god til slike barnslige reaksjoner. Den offentlige debatten er ikke tjent med det.

Det ordfører Bjørn Ole Gleditsch faktisk gjorde, var å dra forhistorien til det flotte Thor Dahlsgate-prosjektet. Han gjorde det nøkternt og saklig, og alt stemte med vedtak i kommunestyret. Det var en «pakke» fra posisjonspartiene som fikk saken igjennom, og det med en forsvarlig finansieringsmåte som ikke gikk ut over andre gode formål.

Innsenderen prøver å dra i tvil ordførerens opptreden generelt som «alles» ordfører. Det er hva man i retorikkens ordforråd kaller forsøk på karakterdrap. En populær motstander skal bombarderes med kritikk, og den minste feil eller svakhet forstørres slik at omdømmet svekkes. Bak ligger politiske og valgtaktiske motiver.

Ingen ting av det Tom Andersen skriver, stemmer. Undertegnede har opplevd ni lokale ordførere i sin levetid, og ingen har vært så populær eller har hevet seg så til de grader over den politiske striden som følgende tre: Egil Christensen (Ap), Per Ramberg (KrF) og nå Bjørn Ole Gleditsch (H).

Sistnevnte har vist en enestående evne til å opptre som «alles» talsmann for innbyggerne i byen og kommunen vår. Han er tilgjengelig, han er overalt der det skjer noe som de folkevalgtes fremste talsperson. Han er blid, omgjengelig og sjarmerende. Han har empati og viser omsorg. Han har alle de egenskapene en ordfører skal ha. Han har gode kontakter i nærings- og arbeidsliv, innen idrett og kulturliv. Han har innflytelse på avgjørende vedtak for Sandefjord på det regionale og det rikspolitiske nivået.

Derfor får han også en enorm personlig oppbacking ved valg gjennom personstemmer. Fra alle andre partier utenom Høyre selv. Det er vel fortjent.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags