Ja til private velferdstilbydere innen barnehage, omsorgsboliger og sykehjem

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjord Venstre vil ha et mangfold av tjenestetilbydere innen både barnehager, omsorgsboliger, og sykehjem. Samfunnsmessig mener vi at dette resulterer i både best og mest tjenester for skattepengene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Uavhengig av om tjenestetilbyder er offentlig, privat eller ideell, så er det et kommunalt/statlig ansvar å finansiere, regulere og kontrollere barnehage, helse- og omsorgstjenester.
Kommuneadministrasjonen som innkjøper setter kriteriene for kvalitet, mens det ifra sentrale myndigheter settes krav til f.eks bemanning både antall pr mottaker og utdanningskrav. Barnehager er et område som det ble stilt strengere krav i 2018/19.

Dagens anbuds- og driftsregler har forbedringspotensial og vi har tillit til at smutthull gradvis blir tettet.

Private aktører som leverer lav kvalitet eller ikke innfrir krav, blir luket ut ved at de mister kontrakter og tillit. Dette i motsetning til offentlige aktører med svakt tjenestetilbud som historisk sjelden har opplevd alvorlige konsekvenser.

Profesjonelle, kompetente selskaper som tilbyr velferdstjenester, skal ha anledning til å tjene penger for å få avkastning på sine investeringer. Dette i sunn konkurranse med offentlige tilbydere.

Sandefjord V synes private velferdsaktører i Norge og deres ansatte jevnt over leverer bra bidrag til samfunnet samt valgfrihet for den enkelte av oss. For barnehager begrunner vi det i foreldreundersøkelser, samfunnsbesparelser som utgjør milliardbeløp årlig og at det private tilbyr flere profiler som friluft-, gårds- og musikkbarnehager.

Med hensyn på de ansatte så har 95 prosent i private barnehager lønns- og arbeidsvilkårene regulert i en tariffavtale. Og de ansatte har over mange år hatt et lavere sykefravær enn i kommunale barnehager.

Sandefjord Venstre vil gi deg mulighet til selv å velge barnehage, omsorgsbolig og sykehjem.
Vi vil invitere et mangfold av aktører til å utføre oppgaver for fellesskapet. Det viktigste for oss er ikke hvem som utfører tjenesten men at kvaliteten er god for mottakeren.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags