På tide med et skifte

IKKE ALLES ORDFØRER: Leserbrevforfatteren mener at Bjørn Ole Gleditsch (H) tydelig viste at han ikke var alles ordfører under åpningstalen i nye Thor dahlsgate forrige søndag.

IKKE ALLES ORDFØRER: Leserbrevforfatteren mener at Bjørn Ole Gleditsch (H) tydelig viste at han ikke var alles ordfører under åpningstalen i nye Thor dahlsgate forrige søndag. Foto:

Av

Det nærmer seg den tiden da vi som folkevalgte står på valg igjen.

DEL

MeningerDet er nå det skal avgjøres om vi får fornyet tillit eller ikke. Det er nå det skal avgjøres om vi har innfridd forventningene. Og det er derfor grunn til å gjøre seg noen refleksjoner.

Venstre i Sandefjord er vant til å være i mindretall – vi er vant til å være i opposisjon. I Sandefjord har vi inntatt vår rolle som et uavhengig sentrumsparti. Vi er uavhengig av blokkene – vi stemmer fra sak til sak med utgangspunkt i vårt eget politiske program. Og vi utarbeider hver høst vårt eget alternative budsjett.

LES OGSÅ: Furteknepet

Men vi har i mange år savnet en mer raus og inkluderende politisk ledelse. Vi registrerer at dette har vært et tema i alle år. Vi ser dessverre ingen bedring. Høyre fortsetter sin «stø kurs – med hånda på rattet». Ingen tegn til mer ydmykhet, inkludering eller raushet. Ei heller evne til å lytte og ta hensyn til andres meninger og innspill. Vi har sett det i sak etter sak:

Høyre prøver å stjele gode ideer og saker fra småpartiene

• «Parsellhager på Haukerød» - SV og MDGs forslag -

• Bemanningsnorm i barnehagene – Krfs forslag i regjering (Høyre var egentlig imot – men tar æren og gjør det til en Høyre sak lokalt.)

• Venstres forslag til inkluderingspris (Høyre tar saken og ordføreren uttaler til SB at «selv om Venstre foreslår noe så blir det ikke nødvendigvis en sak») mao – det blir først en god sak når Høyre har satt sitt navn på saken.

Og slik kunne vi fortsette …

Ikke min ordfører: Under åpningen av Thor Dahlsgate ser vi et tydelig eksempel på at ordføreren er ordfører for Høyrepartiene. I sin åpningstale nevner han to ganger at byen kan takke H-Frp-Krf og Sp for resultatet. Mens vi andre, som ikke tilhører flertallet, ikke blir inkludert. Det hjelper ikke at vi alle har støttet dette prosjektet fra første dag. Venstre hadde inkludert midler til dette i sitt budsjett, og vi har vært positive til dette gjennom hele prosessen. Er det en borgermester verdig å ekskludere mindretallet i en slik sak? Burde ikke ordføreren i stedet være raus og inkluderende?

LES OGSÅ: Man ligger som man reder - og får det man velger

Vi ser også at Høyre i sak etter sak lytter mer til utbyggerne enn til innbyggerne. Det er etter hvert mange fortettingsprosjekter som ikke burde vært vedtatt. Og saken om utbygging av Carlsen kvartalet viser også med all ønskelig tydelighet at Høyre taler utbyggernes sak. Det er forstemmende å se hvordan Høyre ber om ro i saken - til etter valget. Det er Høyre som sliter med demokratiforståelsen i denne saken. Ikke Venstre.

Vi tror at valget til høsten blir avgjørende for hva slags politisk ledelse man ønsker de neste 4 årene. Og vi er ikke imponert av hvordan kommunen vår har vært styrt de siste årene. Vi er klar for et skifte. Vi er klar for en ny ordfører: Vi tror Karin Virik ville vært en god ordfører for kommunen vår. En ordfører som er kunnskapsrik, erfaren, raus og inkluderende. En ordfører for alle – uavhengig av særinteresser og bindinger.

LES OGSÅ: Velgere på vandring

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags