Små bedrifter - den store drivkraften til å påvirke levevilkårene ytterligere

Shyam Venkatraman

Shyam Venkatraman Foto:

Av

Et av nøkkelfaktorene for å forbedre levekårene til innbyggerne er en sterk lokaløkonomi.

DEL

LeserbrevSkal Sandefjord ha en god økonomi er et viktig aspekt en sunn sektor bestående av små og mellomstore bedrifter (SMB).

99% av norske bedrifter er SMB, de står for 44% av verdiskapningen fra norske bedrifter og 47% av ansatte i næringslivet er ansatt i SMB. SMB vil bli enda viktigere i fremtiden. SMB er den «nye olje» i fremtiden.

SMB-er spiller en viktig rolle i utformingen av politikken. En blomstrende SMB-sektor sørger for vekst i middelklassen. Det bringer økonomisk velferd til enkeltpersoner og til distriktet. Det handler om inkludering og om å sysselsettingen. Det handler om ingeniøren som mistet jobben og vil lage et produkt, en rørlegger eller en elektriker som driver sin egen virksomhet. Det handler om den lille butikken på hjørnet som leverer produkter og tjenester. Det handler om vanlige mennesker som skaper en jobb for seg selv og deretter noen få til.

Kommunen er ikke bare den viktigste arbeidsgiveren, men den er også en av de største kjøperne av produkter og tjenester fra store og små selskaper. De spiller en stor rolle i suksessen og fiaskoen til små bedrifter.

Fire år på rad (2015, 2016, 2017 og 2018) har Sandefjord kommune vært den fremste i Vestfold når det gjelder antall nyetablerte virksomheter. Etableringen av Gründeriet med sitt Tenk Stort, Tenk Sandefjord- prosjekt, støtte til sosialt entreprenørskap og flere andre initiativ har bidratt til et stadig økende innovasjons- og SMB-miljø i Sandefjord.

Sandefjord har vi over 4000 bedrifter med opptil 50 ansatte. Kommunen erkjenner det faktum at disse bedriftene trenger mer støtte fra staten og skape et seriøst arbeidsliv. Høyres partiprogram inkluderer «Bruke kommunenes innkjøpsmakt for å hjelpe til et seriøst arbeidsliv» og en økende satsning på innovasjon, gründer og SMB-sektoren. Det har også et sterkt fokus på sosialt entreprenørskap for å bidra til å få vanskeligstilte i arbeid.

SMB-sektoren er kjernen i en bærekraftig, inkluderende økonomisk vekst, og vi i Høyre har vært og vil fortsette å jobbe hardt for å styrke lokale virksomheter ytterligere. Gjennom dette vil vi forbedre levekårene ytterligere i Sandefjord.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags