Tenkt stort, tenk Sandefjord

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I denne valgkampen er de fleste politikere opptatt av å jobbe for å legge til rette for bedrifter og næringsutbyggere, få til mer boligbygging og flere arbeidsplasser. Hvordan få til dette?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har nå hatt utbyggingsprosjekter det har vært blest om, blant annet Carlsen Kvartalet og Øvre Gokstad. Prosessen med Carlsen Kvartalet har pågått over lang tid, de har hatt en reguleringsplan og forholde seg til, første utkastet ble avvist hvorpå de fikk en del retningslinjer å forholde seg til, de kom med et nytt forsalg, da det ble presentert var det stor begeistring, senere vedtatt med 18 stemmer, bare 1 imot i plan og miljø utvalget. Så kommer protester, 1300 underskrifter, hva gjør politikerne, jo, trekker seg, unnskylder seg og skal plutselig ha helhetlig planer, hva nå det innebærer. Valg?


Når det gjelder Øvre Gokstad, har utbygger kommet langt i prosessen med planer og skisser til utbyggingen, det ble i Plan og miljø fremmet forslag om å føre dette byggeområde tilbake til dyrkbar mark. Dette ble vedtatt med knappest mulig margin, skal opp i formannskap og kommunestyre, spent på å se hva resultatet blir her.


Utbygger av Øvre Gokstad har nevnt at de vil kreve erstatning av kommunen i millionklassen om vedtaket blir stående. Det forstår jeg godt. Ved begge sakene har utbygger hatt store utgifter, blant annet lønn til sine ansatte. Dette er store prosjekter som ville sørget for arbeid til de ansatte i lang tid. Håper inderlig de har andre oppdrag.


Som jeg ser det kan det bli vanskelig å få seriøse firmaer til å tørre å satse i Sandefjord når Sandefjord Kommune (politikere) er så lite forutsigbare. Her er det både penger og arbeidsplasser på spill. Er det dette vi kaller å legge til rette?


Når det er sagt, så er Sandefjord FrP opptatt av å praktisere plan -og bygningsloven liberalt, og at søknader om byggetillatelser og private forslag til reguleringsplaner godkjennes raskt, dersom ikke klare tungtveiende grunner taler imot. Noe vi er opptatt av er innblanding fra Fylkesmann og Fylkeskommunen når det gjelder reguleringsvedtak og byggetillatelser i kommunen. Her vil vi oppfordre sentrale myndigheter til å redusere deres mulighet til innblanding, dette for å styrke det lokale selvstyret. Jeg står på fylkestingslista til valgte, dette at fylket ikke skal blande seg inn i lokale saker, er noe jeg ønsker å jobbe for. Sandefjord FrP ønsker også å begrense massiv nedbygging av Høgenhall og vil være kritisk til planer med fortetting som reduserer bokvaliteten i bestående bomiljøer.
Godt valg
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags