Ulikheter i samfunnet gir velstand for alle

Ulikheter gir velstand for alle, skriver Kåre-Jan Johansen

Ulikheter gir velstand for alle, skriver Kåre-Jan Johansen

Av

I går kom det en rød og en blå reklameblekke i posten fra våre to største lokale politiske partier.

DEL

LeserbrevFørst gikk jeg igjennom den som kom fra Sandefjord Arbeiderparti, og det skremte meg at 38 av 51 kandidater tydelig ga til kjenne at sine viktigste verdier og kampsaker er bekjempelse av ulikheter og urettferdighet. Likeverd, likestilling, utjevne ulikheter og like muligheter for alle var ord som gikk igjen til det kjedsommelige.

Så la jeg merke til at det var kun 6 av de 51 kandidatene som nevnte noe som helst om næringslivet og det at det hadde noen som helst betydning for dem.

Når jeg så gikk igjennom programmet fra Sandefjord Høyre så så jeg at kun 4 av 50 kandidater var opptatt av å bekjempe ulikheter.

Til gjengjeld så var 29 av Høyeres 50 kandidater opptatt av næringslivet!
For det første så tror jeg alle i det norske samfunnet har tilgang på de samme sykehusene, de samme skolene, den samme kirkegården, og de samme øvrige felles godene, så hva som legges i det med like muligheter for alle forstår jeg egentlig ikke.
For det andre så har vi vel alle mulighet til å oppnå de samme tingene, være seg økonomiske eller andre ting, om vi tar mot til oss og står opp om morgenen, går på skole eller jobb og så videre.

Dersom man ikke orker å ta del i dette skal skal man vel ikke ha rett på like stort kakestykke som de som jobber hardt for å oppnå noe ekstra.

Jeg selv er født med to relativt tomme hender og et til dels sparsommelig hjem, men jeg startet å jobbe daglig da jeg var 10 år og tok meg utdannelse, og etterhvert startet flere selskaper som i dag innbringer over middels inntekt.
Disse selskapene er direkte arbeidsplassen for et knippe mennesker, og indirekte et større antall mennesker.

Dette hadde jeg ikke funnet motivasjon til om gulroten var likhet med de som ikke gadd å gjøre noe ekstra, men som satte seg som mål å bli som alle andre.

Dersom man velger å gi sin stemme til noen som har som hovedmål å ta fra de som forsøker å skape arbeidsplasser, fremfor å faktisk legge tilrette for at flest mulig skal kunne få jobbe, så er veien kort til et fattig samfunn.
Misunnelse er sjeldent veien til velstand, men jobb til alle gir grunnlag for velstand.

Ulikheten er jo hovedmotivasjon til svært mange.
Går du på fotballtrening for å bli like god som alle de andre eller helst litt bedre liksom..

Lykke til med valget.

ANDRE MENINGER:

  Se for deg to stappfulle Hjertnessaler. Fylt opp av barn som ikke kan gå i bursdag

  Skolemat alene er ikke nok

Paul Almås’ politiske mageplask 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags