Vi trenger fakta om vindmøller

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.NVE la mandag 1. april frem en rapport som peker ut områder de ser som best egnet for vindkraftutbygging i Norge. Et av disse områdene ligger på grensen mellom Buskerud, Telemark og Vestfold. Utbygging av vindkraft har vist seg å være en debatt som engasjerer mange. Vi vil her belyse en rekke spørsmål vi mener er relevante for denne debatten.

Skal vi fortsette å bruke like mye energi som i dag, må vi finne andre energikilder enn olje, kull og gass. Uten tvil er vindkraftverk et inngrep i naturen. Derfor må det vurderes nøye hvor vindmøllene eventuelt skal settes opp. Her er det både lokale og nasjonale interesser som må ivaretas.

Norge har i mange år hatt en stor del av kraftproduksjonen sin basert på vannkraft med et lovverk som sikrer at de norske vannkraftsresursene blir holdt på norske hender, så hele det norske folk nyter godt av inntektene. Vil et tilsvarende lovverk gjelde for vindkraft?

Et annet relevant spørsmål er hvor lang tid en vindmølle må produsere strøm før den har «gjort opp» for klimaavtrykket det er å produsere og montere den? Dette er det viktig å finne gode svar på, slik at vi ser hvor klimavennlige vindmøller egentlig er.

Strømmen som blir produsert, hvor skal den selges? Skaffer den deg og meg som forbrukere billig strøm i Norge eller skal den eksporteres?

Så vil jeg stille med spørsmålet; Hva vil eventuelle vindmøller som skal bygges og driftes en gang i fremtiden generere av verdier og arbeidsplasser for lokalsamfunnet?

Dette er noen av spørsmålene vi i Vestfold Bygdeungdomslag umiddelbart stiller oss rundt vindkraftutbygging. Det er mange sider og mange interesser i en slik sak. Vi mener det er viktig at så mange sider, spørsmål og løsninger som mulig blir vurdert før det gis konsesjon for utbygging av vindkraft.

Folkens! Nå må vi bruke høringen fra NVE til å gi våre innspill i denne debatten. Vi mener det er viktig å møte debatten med et åpent sinn og la fakta, kunnskap og lokale interesser veie tungt når det skal tas avgjørelser i saker som omhandler vindkraftspørsmålet.       

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken