Plasttråder i fjorden

Plasttråder plukket på aksjonsdagen i Søppelplukkerlaget 3.april 2018.

Plasttråder plukket på aksjonsdagen i Søppelplukkerlaget 3.april 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Siden november 2017  har vi plukket  mange plasttråder langs sjøkanten i Kilen. Vi har hele tiden plukket mest villplastsøppel, nå er det plasttråder som dominerer. De siste gangene har  plasttråder  fylt søppelsekkene. Det viser seg at disse detonasjonstrådene  brukes ved sprengning av fjell, denne massen benyttes  som fyllmasse. 

Samtidig med oppreising av fjorden har antall plasttråder langs sjøkanten økt. Det er bare ca. 20% av søpla som driver på land, dvs. at 80%  blir liggende på sjøbunnen. Da må det også være mengder av plasttråder som blir liggende på bunnen av fjorden. Håper kommunen finner kilden til disse plasttrådene.

Det er også mye plast, isopor og annen søppel  som blir liggende igjen etter snøhaugene som er dumpet i Kilen i løpet av vinteren. Dette havner etter hvert i fjorden og forurenser.

Det er brukt mange millioner på oppryddingen, synd fjorden på ny fylles med så mye  plastsøppel og detonasjonstråder før fjordrensingen er ferdig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.