Kanskje de som bestemmer burde høre på dere, Ella, Sebastian, Mika, Iben og Aurora?

Av

Til Ella, Sebastian, Mika, Iben og Aurora!

DEL

Meninger«I 2030 er jeg 19 år.» Slik starter deres innspill til kommunens klimaplan. Én av tingene dere sier, er at kommunen ikke må hogge gammel skog.

Det er så sant! Dere har også hatt mange fine saker i avisa: Først med et biehotell, hvor dere sier at det er viktig at biene ikke forsvinner, og senere for å bevare Rødsåsen mot utbygging.

Denne uka skal politikerne diskutere både den planen dere kommenterte på, om klima, og planen for hvor det skal bygges boliger. Det mangler derimot en plan for klimatilpasning, en plan for hvordan vi skal tilpasse oss klimaet som endrer seg. Det synes jeg er dumt.

Hvilke grønne områder trenger vi når været blir annerledes? Tenk å finne ut altfor sent at det skulle vært en skog å kjøle seg ned i når det blir for varmt om sommeren?

Det er så dumt å angre når skogen allerede er bygd ned. Kanskje de som bestemmer burde høre på dere?

Dere sier at naturen er viktig.

Kanskje politikerne skulle bestemme at de vil ha en kartlegging av vår tilgang til grøntområder? Det er mange åskoller som trues av nedbygging, som Høyenhall, Kjørkåsen og Rødsåsen.

Kan naboene bruke andre skoger i nærheten, eller er dette det siste området? Dette må politikerne vite før de bestemmer at skogen kan bygges ned.

Så takk, Ella, Sebastian, Mika, Iben og Aurora. Dere er Sandefjords svar på Greta Thunberg.

Nå håper jeg at de voksne, Bjørn Ole, Hilde, Karin og Bjarne, lytter til dere. De har en god mulighet denne uka, til å vise at de vil ta vare på naturen for dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags