Er jeg helt på villspor?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leser i avisen i dag at Sandefjord kommune har vedtatt å kjøpe inn tøynett som vi kan handle varer i.

Tanken er vel og bra, og ikke minst viktig. Men dette bidrar ikke med så mye som en plastbit i havet i forhold til det globale og alvorlige problemet dette er.

Vedtaket til politikerne kan jeg si med en gang at blir en fiasko, så om det etter fem år viser seg at jeg har feil, (dvs. salg av nett har opphørt) donerer jeg kr. 5000 til Frelsesarmeen. 

Nå må politikerne selv gjøre som de oppfordrer oss til, og det er å tenke stort! Sett fra min side som produktutvikler, også tenke smart.

Skal dette fungere i det hele tatt, så må du få med en milliard eller to verdensborgere til å endre holdninger, og det kan du med en gang bare glemme å få til!

Om du derimot gjør dette litt smartere, så starter du med å innføre et nasjonalt pålegg om at all emballasje tiltenkt til éngangs bruk skal kunne brytes ned så og så mye i løpet av så lang tid osv.

Da kommer ingen av oss utenom, og vips så vil andre land ta etter et slikt godt tiltak.

I mens så kommer jeg til å kaste mitt rest vfall og plastavfall i bæreposer, enten jeg får dem i matvarebutikken eller kan få tak i dem på rull på Europris.

Lykke til :-)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.