Valgte de riktig sjef for helse, sosial og omsorg?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

19. oktober ble nyheten sluppet om at 36 år gamle Henning Fjell Johansen er blitt sjef for helse, sosial og omsorg i Sandefjord kommune. Han skal lede 2.600 ansatte.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tre uker tidligere fortalte Sandefjords Blad oss om søkerne til stillingen og fokuserte på Cay Bakkehaug (58), som var én av 11 søkere til jobben.

Jeg har sett på CV-ene til de to kandidatene på Linkedin.com.

Cay Bakkehaug har vært assisterende direktør i Norsk Hydro, finans- og investeringsdirektør for Entra Eiendom, han har vært finansdirektør for Komplett ASA og administrasjonsdirektør hos GIEK.

Men hans kanskje mest relevante bakgrunn med tanke på jobben i Sandefjord kommune har vært som viseadministrerende direktør for Helse Sør i fem år og hans nåværende jobb som avdelingsdirektør for Bufetat.

Henning Fjell Johansen er sosionom og har slått sammen tre NAV-kontorer til ett.

Jeg er smertelig klar over at det er vanskelig å bevise at rådmannen og hans folk sørger for at deres egne får de fete toppjobbene. Kommer man med den type kritikk, er de nok snare med å finne på argumenter som at den ene gjorde det bedre på jobbintervju osv.

Årsaken til at jeg skriver dette, er at jeg mener Sandefjords befolkning skyldes å bli opplyst om disse forhold, så kan de gjøre seg opp en mening selv. Jeg på min side mener Sandefjord kommune så sårt trenger friskt blod. At man ikke har direkte kommunal erfaring, skal ikke være en hindring.

LES OGSÅ: Henning (36) fikk toppjobben – blir sjef for 2.600 personer i Sandefjord

Alle intelligente mennesker lærer seg raskt de lover, forskrifter og kutymer som gjelder for en kommune.

Jeg kjenner til Fjell Johansen fra orienteringer han har gjort overfor helse- og sosialutvalget og fra avisa. Han har ikke imponert meg. Blant annet har han ikke levert når det gjelder å redusere utbetalinger av sosialhjelp, slik han ga politikerne inntrykk av at NAV skulle få til. Jeg stiller store spørsmål ved hans manglende breddeerfaring.

Vurderer vi CV-ene isolert, slik de er framlagt på Linkedin.com, blir Cay Bakkehaug en opplagt kandidat. Men han kan jo selvsagt ha vært søvnløs i tre dager før jobbintervjuet og vært ute av stand til å gjøre rede for seg – om han da i det hele tatt ble innkalt til jobbintervju.

Vi må se på helse-, sosial- og omsorgssektoren i Sandefjord kommune som et forsikringsselskap som kjøper inn og produserer tjenester vi innbyggere har betalt forsikringspremie for å dra nytte av, når livet går oss imot.

Hvem ville du ansatt i en slik stilling?

58 år gamle Cay Bakkehaug med erfaring fra noen av de største konsernene i Norge, som også har helse- og sosialerfaring, eller en 36 år gammel sosionom?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags