Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker Ap og Theimann at det skal ulme?

Artikkelen er over 6 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter å ha lest Arild Theimanns innlegg 13. august er det fristende å spørre om Arbeiderpartiet og Arild Theimann ønsker at det skal ulme i Sandefjord-skolen.

Theimann trekker fram enkeltelever som gruer seg for ukesluttprøver, og det er sikkert riktig og bør håndteres. Samtidig burde Arild Theimann trekke fram at elevundersøkelsen i Sandefjordskolen aldri har vist bedre resultater for elevenes læringsresultater – både faglig og sosialt. Dette er altså elevenes egne svar. Arild Theimann er videre bekymret for antall kartlegginger elevene gjennomfører, og han antyder at dette også øker.

Som vanlig tar Theimann feil også her. Det er ikke flere kartlegginger nå enn for fem år siden i Sandefjordskolen, og ukesluttprøver som Arild Theimann refererer til er også færre enn for bare noen få år siden. På mange skoler og i mange klasser vurderer man nå elevenes læring med andre metoder.

Arild Theimann uttrykker at han tror på det samme som fagmiljøene. Hvilke fagmiljøer? Vi tar som en selvfølge at Theimann fikk med seg at en delegasjon med 50 personer fra Kunnskapsdepartementet var på todagers besøk til Sandefjord-skolen i juni. De besøkte skoler og barnehager, og deltok ute med lærere i skolen og pedagoger i barnehagene. Er det dette fagmiljøet du refererer til, Arild Theimann? For tilbakemeldingene fra departementet var entydig positive og imponerende. Kanskje burde Arbeiderpartiet og Arild Theimann bruke krefter på å snakke skolen opp – ikke ned! Arbeiderpartiet og Theimann, med sin retorikk, framstår for oss gjennom dette innlegget som uprofesjonelle representanter for skoleeier i det signalet de sender ut til foresatte, elever, lærere, assistenter og skoleledere.

Sandefjord Høyre og flertallspartiene vil fortsette å arbeide for den retningen skolen har. I samarbeid med administrasjonen er målet å opprettholde resultatene i Sandefjord-skolen som en av de 10 prosent beste skolekommunene i Norge. Vi skal samtidig legge til rette for fortsatt videreutdanning for de lærere som ønsker det, og vi skal jobbe for nullvisjonen når det gjelder mobbing.

Sandefjord Høyre vil fortsette å snakke Sandefjordskolen opp, og samtidig ønske alle elevene velkommen tilbake til et nytt skoleår. Dere kommer til å bli tatt i mot på en strålende måte av kompetente lærere, assistenter og skoleledere. Vel møtt!

LES OGSÅ: Det ulmer i Sandefjord-skolen

LES OGSÅ: Sandefjord- skolen og ulming

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.