Kanskje hele kronikken din, Hilde Hoff Håkonsen, er en form for billig arbeiderpartiretorikk jeg ikke forstår

Alexandria Marie Elboe Gogstad

Alexandria Marie Elboe Gogstad

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Som ung feminist er jeg opptatt at kvinner og menn alltid skal ha like muligheter, og bli vurdert ut ifra deres talent, ikke kjønn. Barnehageonkler som har yrket fordi de er flinke med barn. Kvinnelige rørleggere som har yrket fordi de er flinke fagfolk.

DEL

LeserbrevEt velfungerende demokrati er bygget på kompetanse.

I stedet for å bruke spalteplass på å snakke om sine ambisjoner for Sandefjord, og hvilke kvaliteter som kunne gjort henne til en god ordfører, bruker Hilde Hoff Håkonsen en hel kronikk på å ramse opp alle de mannlige ordførerne Sandefjord har hatt.

I beste fall er det en form for humor.

Alle vet at kjønnet ditt ikke gjør deg mer eller mindre kvalifisert til jobben som ordfører.

Dessuten er poenget hennes for spennende historisk til å ikke reagere på. Særlig også fordi jeg gjerne skulle ha hørt hva hun egentlig mener med setningen «å putte mer varme inn i budsjettene», og om du ikke tror en mannlig ordfører er i stand til det?

Kanskje hele kronikken er en form for billig arbeiderpartiretorikk jeg ikke forstår. For å være helt ærlig, så tror jeg vi alle er mer tjent med å høre hva du vil og kan.

Hvorfor er det kun menn som har hatt ordførerrollen i Sandefjord?

Det er fordi de har representert samfunnet som de har vært en del av, jobbet i og bidratt fra. De har representert yrkene garver, smed, baker, lege, sakfører, kjøpmann, skipsmegler, havnefogd, bokhandler og et dusin andre yrker.

Men felles for dem alle er at de har representert samfunnet med en kunnskap de har fått basert på sitt yrkesliv, som skattebetalere, som foreldre, som onkler, som brødre, som ektefeller, som barnebarn, som hobbymalere, som fiskere.

Det er kun fantasien som setter grenser.

Poenget er at de har hatt vervet på grunn av deres bakgrunn og kompetanse.

En ordfører blir valgt som tillitsperson av kommunens politikere.

Helt i tråd med samfunnsutviklingen for øvrig, opplever vi nå en stadig økende prosentandel kvinnelige ordførere over hele landet.

Ved siste kommunevalg så vi en økning på 6 prosentpoeng fra valget i 2011, og vi endte opp med 120 kvinnelige ordførere.

Sånn vil det nok bare fortsette helt til andelen blir liggende med relativt lik fordeling. Kanskje i kvinnenes favør også etter hvert, basert på stadig høyere andel blant uteksaminerte fra universiteter og høyskoler.

Det viktigste er imidlertid å ha rett person på rett plass.

For i Norge er vi heldige. Kjønnene er mer likestilt enn noen gang. Det ser ikke ut til å være mye diskriminering av kvinnelige ordførerkandidater i Norge, og jeg tviler sterkt på at vi lever i en unntakstilstand akkurat her i Sandefjord.

Derfor er det heldigvis fritt frem for Håkonsen om hun vil bli ordfører, selv om hun er kvinne. Ingen stopper henne. Utenom velgerne, som år etter år sier de er fornøyde med Høyre og Bjørn Ole Gleditsch.

For kanskje hun nettopp har avslørt seg selv?

Ved å øke temperaturen i et budsjett så fyker kostnadene i været. Dermed forsvinner balansen i økonomien, og hele grunnlaget for vekst og gode tilbud til innbyggerne.

Jeg blir stadig overbevist om at Høyre-politikk er det beste for Sandefjord, og at kandidater velges ut fra kompetanse og ikke et prinsipp.

PS!

Så må man også huske at alle de tidligere ordførerne våre har gjort mye bra og viktig for byen vår, selv om de dessverre går under kategorien menn. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags