Gå til sidens hovedinnhold

Sentralsykehusets parkeringshus og flere med dem ......

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvorfor må innkreving av parkeringsavgift være så omfattende og komplisert?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På motorveiene våre suser tusener av biler som blir avkrevd bompenger hver eneste dag, og vi får faktura tilsendt hver måned, elektronisk, eller i posten.

Horten/Moss-ferjene har også tatt elektronisk registrering i bruk.

Hvorfor kan ikke avgift i parkeringshus løses på samme måte?

Det må vel være en ide at det statlige innkrevingssystemet selger denne brikkeløsningen til de private parkeringsselskapene. Bilen registreres når den kjører inn og ut, samtidig som avgiften registreres og belastes etter hvor lang tid du har brukt parkeringen.

Trur sikkert det kan løses i egen regi også, om interessen er til stede? I tillegg må det bli slutt på alle snikavgifter og gebyrer. En vare må kunne leveres til en fast pris, uten at en skal bli avkrevd utspekulerte tillegg og hvor inkassovarsel presenteres i «hytt og gevær»

Dette må det settes politisk vilje bak for å løse en gang for alle.

Det har nettopp blitt montert nye parkeringsautomater i parkeringshuset til SIV i Tønsberg. Det som forundrer meg, er at automatene har blitt mer komplisert å bruke enn tidligere. Med andre ord - utviklingen er ikke for brukerne/kundene, men sannsynligvis for at eierene legger det bedre til rette for egen drift og økonomi.

Det argumenteres selvfølgelig med «Apper» som den geniale løsningen, men kan vi ikke tenke litt på alle og enhver? En skal ikke se bort i fra at de som er midtveis i livet, nå blir eldre en dag og ønsker en enklere tilværelse.

Personlig har jeg opplevd at spesielt eldre mennesker flyr frem og tilbake for å registrere bilnummer og samtidig ser på klokka for så å bruke lang tid for å registrere alle data i automatene, i noen tilfeller i kø som også øker stressfaktoren for å holde timeavtalen.

Når vi besøker sykehuset, har vi mer enn nok med andre tanker uten at parkeringen skal gi oss krevende utfordringer.

Eller er jeg alene om å se denne utfordringen?

Jeg føler meg også overbevist om at Hvaltorvet mister kunder på en slik tungvint parkeringsløsning.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.