Du gir med den ene hånda og tar med den andre, statsråd!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kommentar til «2016 blir et godt år for pensjonistene»: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie hevder i Sandefjords Blad at til tross for underreguleringen på 0,75 prosent årlig på våre pensjoner, så vil likevel 2016 bli et godt år for norske pensjonister.

DEL

MeningerDet er riktig at grunnpensjonen for gifte og samboende pensjonister vil øke fra 1. september i år, men statsråden unnlater å nevne følgende:

Hvert år har pensjonene til gifte og samboende pensjonister blitt fratrukket 15 prosent av pensjonsgrunnlaget. Dette er en grunnpensjon som hver enkelt arbeidstaker har opparbeidet på selvstendig grunnlag. Det oppleves derfor som dypt urettferdig og nærmest som et ran at staten reduserer pensjonene våre på denne måten.

Nå er det bestemt at dette fratrekket skal være på 10 prosent gjeldende fra 1. september i år. Det er dette statsråden kaller en økning av grunnpensjonene for gifte og samboende pensjonister.

Jeg vil heller si at «ranet» har blitt redusert med fem prosent prosent. Nå får vi altså lov til å beholde 90 prosent av vår egen opparbeidede pensjon. Vi har med andre ord fortsatt noe å kjempe for!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags