Generell bevæpning er en nødvendighet

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Utviklingen av trusselbildet er blitt mer alvorlig de senere år. I lys av tragiske hendelser rundt omkring i Europa ser vi at behovet for en ressurssterk og beredt politistyrke er større enn noen gang før. Videreutvikling og vedlikehold av beredskapen mot nasjonale hendelser, terror og organisert kriminalitet er blitt ekstremt viktig.

DEL

LeserbrevFremskrittspartiet i regjering har sørget for å styrke det norske politiet, med mer økonomiske midler, bedre løsninger, og har sørget for et mer synlig politi i gatene. Likevel er det store forbedringspotensialer i Politiet. Fremskrittspartiet ønsker å gi politiet lettere tilgang til våpen, og åpner for generell bevæpning av politiet i de politidistriktene som har behov for dette. Vi vil styrke våpentreningen på Politihøgskolen, og den generelle treningen etter endt utdannelse.

Rutinemessig bevæpning av politiet gir tjenestepersonell bedre mulighet til å forsvare seg i akutte situasjoner. Dette finnes det utallige eksempler på, som i 26. Juni 2015. Politibetjentene «Are» og «Bjørn» er på nattevakt utenfor Oslo. Tidlig på natten hører de om en biljakt som foregår et stykke unna. En stjålet Audi har kjørt fra en politipatrulje. Med et årvåkent blikk for detaljer oppdager politibetjentene Are og Bjørn den etterlyste bilen utenfor en bensinstasjon i Roa, med to mørkkledde personer like ved.

De akter ikke å la biltyvene stikke av igjen, og stopper derfor front til front med den stjålne bilen. I løpet av sekunder er Are og Bjørn ute av bilen. En av de mørkkledde personene begynner å løpe vekk fra Politibilen, og Are legger på sprang etter, mens Bjørn går etter den andre personen. I det samme ser Are at mannen han følger snur seg raskt, og retter en pistol mot ham. Før Are rekker å komme seg i dekning blir han skutt. Gjerningspersonen retter våpen mot Bjørn, men Bjørn rekker å trekke våpen og uskadeliggjøre gjerningsmannen. Det har nå gått 10 sekunder fra Are og Bjørn stormet ut av politibilen.

I dag har det gått to år siden denne dramatiske hendelsen, men de to politibetjentene har tenkt mye på det de opplevde. De takker begge den midlertidige bevæpningen (høsten 2015) for at de lever i dag. Denne episoden alene gir oss et klart bilde av hvilke situasjoner Politiet kan møte, og hvorfor de trenger å ha våpen tilgjengelig til enhver tid. Sekunder kan være forskjellen på liv og død. Politibetjenter er mennesker som alle oss andre, og har rett til å komme trygt hjem til sin familie etter endt skift.

Vi ser også at generell bevæpning i enkelte situasjoner kan redde mange menneskeliv. Dette så vi for eksempel under terrorangrepet i Barcelona, der en modig politikvinne skjøt og drepte fire terrorister, og reddet dermed høyst sannsynlig flere hundre menneskeliv fra eksplosivene Terroristene bar på.

Mens partiene på venstresiden mener at politiet skal prate våpen ut av hendene på kriminelle, mener Fremskrittspartiet at retten til å forsvare seg selv, og ikke minst de sivile, skal være en selvfølge. For oss er det viktig at Politiet får tilgang på alle midler som kan bidra til å beskytte vårt samfunn mot voldelige kriminelle. Der venstresiden ønsker å gamble med menneskeliv, tar vi i Fremskrittspartiet sikkerhet på alvor!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags