Skyte spurv med kanoner?

Av
DEL

LeserbrevSandefjords Blad (SB) 9. januar skriver at Anita Wilhelmsen (AW) ble hentet inn av politiet ifm ilandstigning fra Color Lines ferje for at hun skulle avgi fingeravtrykk og bilde i Tønsberg med bakgrunn i en straffesak, hvor soningen ble avsluttet i 2017, og der det ikke ble tatt fingeravtrykk og foto den gang.

Politiet aksepterte ikke at hun kom til Tønsberg dagen etter.

Stasjonssjef Brian Jacobsen sier at dette "er en helt vanlig måte å gjøre dette på, og det viser bare at rutinene fungerer"

Min korte kommentar er: Dette viser at rutinene IKKE fungerer.

Jeg kjenner kun til AW gjennom SBs omtale av brukthandelen hun driver, men reagerer på det som beskrives.

En litt lengre kommentar er: Mulig det fungerer godt for politiet, men dette er å gjøre det altfor enkelt for seg. Politiet hadde rikelig med muligheter til å gjøre dette på en mindre nedverdigende måte. Jeg forutsetter at politiet følger med og kjenner til hennes brukthandel i Bugården, som flere ganger har vært omtalt i SB, inkludert lokalisering. Hun har gjennom dette vært eksponert i media langt mer enn sandefjordinger flest.

Saken gir meg behov for å stille stasjonssjef Brian Jacobsen følgende spørsmål: Hvis politiet har behov for bilde og fingeravtrykk – hvorfor ble ikke det gjort ifm nevnte straffesak og soning? Hvor mange og hvilke forsøk har politiet senere gjort for å komme i kontakt med AW i denne saken? Dersom politiet ikke har forsøkt å kontakte henne via bruktbutikken i Bugården, hva er grunnen til det? Hva er grunnen til at politiet, når de først oppnår kontakt, ikke aksepterer at hun frivillig kommer til Tønsberg dagen etter?

Jeg imøteser Brian Jacobsens svar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags