Jeg er rystet og sjokkert over at den dyktige Ungdomsgruppa til politiet blir lagt ned!

RYSTET: Karianne Nergård Smitt i foreningen Foreldrenettverk Mot Mobbing.

RYSTET: Karianne Nergård Smitt i foreningen Foreldrenettverk Mot Mobbing. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg er rystet og sjokkert. Både som mamma og leder i Foreldrenettverk Mot Mobbing (FMM) har jeg innblikk i mange alvorlige mobbesaker over hele landet.

DEL

MeningerDet er noen politidistrikt i Norge hvor jeg vet at slike saker har blitt tatt på største alvor. Et tav de distriktene er ungdomsgruppa i Sandefjord. De har frem til nå vært en suksess i mine øyne. Samtidig er jeg glad for å se at det er flere og flere distrikter som kommer etter.

Nå er det over. Gruppa er lagt ned, eller omorganisert som det heter. Jeg kan ikke forstå at ikke forebygging av rus og kriminalitet blant barn og unge er det viktigste? Hvorfor skal man da endre på noe som har fungert? Hvorfor sier politiet at de har behov for å justere seg på dette området? Både frivillige organisasjoner og innbyggerne har engasjert seg. Hvorfor gjør de det? Jeg tror det handler om det mest grunnleggende vi mennesker trenger, TRYGGHET.

Det er en ekstrem kamp for foreldre/pårørende til barn og unge om å bli tatt på alvor. Ofte blir man møtt av det offentlige med bortforklaringer, bagatellisering og det som verre er. Det er ikke sjelden at fokuset blir snudd på hodet. Familiene som er bekymret, blir undersøkt opp og i mente.

LES OGSÅ: Frilynt: – Å nedlegge ungdomsgruppa er en meningsløs beslutning (+)

(Teksten fortsetter under bildet).

Dette har jeg selv opplevd i møte med de fleste instanser i offentlig sektor.

Jeg kan ikke si dette om Ungdomsgruppa i Sandefjord. De har møtt alle jeg kjenner, med respekt. De har gjort det som forventes. De undersøker, avdekker og setter en stopper der det trengs. De har bygget opp tillit hos ungdommen og foreldrene, og har sendt en melding ekstra eller brukt litt tid som kanskje ikke der og da var nødvendig. Det var kanskje for å trygge eller bygge en relasjon. Jeg tror ikke at det er mulig å bygge tillit eller gi trygghet ved at avdelingen nå kun skal jobbe dagtid. Det vil for meg bli det samme som at politiet i Tønsberg kun skal patruljere i gatene på dagtid i helgene.

Det jeg har god erfaring med, er hvordan jeg selv har blitt møtt og hvordan foreldre jeg har sendt videre til ungdomsgruppa, har blitt tatt godt vare på. Jeg vet jeg sendte dem i trygge hender. Hvordan fremtiden blir når jeg får neste fortvilte telefon, vet jeg ikke, men jeg er bekymret for det ungdommene i Sandefjord mister. Jeg er bekymret for om vi får et like trygt og godt lokalsamfunn fremover. Det er tross alt bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Men det handler vel egentlig om å spare penger, ikke å gi den beste tryggheten for innbyggerne?

Tusen takk til Espen Molland og gjengen for den jobben dere har lagt ned. Det er synd at innbyggerne i Sandefjord ikke lenger skal få det samme gode tilbudet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags