- Dersom opposisjonens forslag til godtgjørelser hadde blitt vedtatt, ville Sandefjord kommune hatt en årlig innsparing på nær en million kroner

Per Reidar Karlsen (Ap) under budsjettforhandlingen

Per Reidar Karlsen (Ap) under budsjettforhandlingen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag 27.11 kan vi i nettutgaven av SB lese at utvalgsleder Anne Strømøy kritiserer redaktør Ulrichsen for sine betraktninger rundt Gaia og Anders Sperre sine uttalelser om godtgjørelser.

DEL

LeserbrevJeg har intet behov for å komme Steinar Ulrichsen i forsvar, da jeg vet han utmerket godt er i stand til det selv.

Ei heller har jeg behov for å kommentere Anders Sperre sine uttalelser eller Anne Strømøy sine påminnelser om hans ulike sosiale engasjement i lokalsamfunnet. De er prisverdige, vi trenger flere slike og heldigvis finnes de i byen vår.

LES OGSÅ: For en guffen fruktkompott du serverer, redaktør Ulrichsen!

Poenget mitt er at dette blir et forsøk på å tåkelegge en mye mer alvorlig og prinsipiell diskusjon knyttet til posisjonens økonomiske prioriteringer i kommunen vår. 

Anne Strømøy poengterer at Steinar Ulrichsen «hopper bukk» over det faktum at utvalgslederes honorar er «frikjøp» fra ordinært arbeid. Jeg registrerer at Strømøy selv også vet ett og annet om å «hoppe bukk» da hun selvsagt ikke nevner at et frikjøp på 400 000 for to dager pr. uke utgjør i prinsippet en million i året. I en tid med store økonomiske utfordringer for kommunen så rimer dette dårlig med velkjente mantraer i kommunen som økonomisk edruelighet, nøkternhet og sparsommelighet.

LES OGSÅ: Bare båtlaget nå ikke begynner å tenke som politikerne

Årets budsjettdebatt nærmer seg med stormskritt, og jeg oppfordrer alle til å overvære årets debatt i kommunestyret. Det er varslet store innsparinger med både «spesifiserte» og «uspesifiserte» kutt. Sett fra posisjonens ståsted er det ikke vanskelig å forstå at redaktøren beskyldes for å «servere guffen fruktkompott» når det rettes et objektivt og kritisk blikk på hvordan kommunen drives.

Imidlertid er det slik at «ompotten» verken er guffen eller malplassert. 

Etter mitt skjønn burde Anne Strømøy  i stedet komme med en forklaring til kommunens innbyggere om hvorfor det er slik at man på den ene side formaner til de samme mantraer som før, samtidig som de på den annen side fortsetter å bevilge seg selv skyhøye godtgjørelser som i mange tilfeller overstiger en ordinær årslønn for mange av kommunens skattebetalere i 100 prosent stilling, som nå må tåle ytterligere kutt og innstramminger. 

Avslutningsvis kan det være på sin plass å minne Strømøy på det faktum at dersom opposisjonens forslag til godtgjørelser hadde blitt vedtatt, ville Sandefjord kommune hatt en årlig innsparing på nær en million kroner. De hadde kommet godt med i dag når vi nå snart muligens må betale for ikke en, ikke to, men tre rådmenn. Takket være en, etter mitt skjønn, slett politisk ledelse og styring av kommunen.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags