Det skulle bare mangle at ikke også vi, de folkevalgte, kutter i egne godtgjørelser når det kniper

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag 18. desember er det klart for den årlige budsjettdebatten i kommunestyret. Politikk handler som kjent om fordeling av goder og byrder. En kamp om knappe ressurser, om du vil. Dessverre ligger vi an til nok et år med budsjettkutt.

DEL

MeningerI tillegg har vi de såkalte «uspesifiserte kutt» i de ulike kommunalområdene. Sandefjord Arbeiderparti fremmer også i år et balansert, ansvarlig og klokt budsjettforslag hvor vi blant annet prioriterer en reversering av mange kutt i kommunal tjenesteproduksjon.

Det vi også fremmer, er et forslag om å kutte i godtgjørelser til oss folkevalgte. Det skulle bare mangle at ikke også vi, de folkevalgte, kutter i egne godtgjørelser når det kniper og vi går et magert år i møte.

Hva med Budsjettkameratene?

Det som forundrer meg, og oss i opposisjon, er at ikke budsjettkameratene Høyre, Frp og Sp ser dette poenget. Vi kan da ikke i anstendighetens navn forvente at innbyggerne på den ene side stilltiende skal  akseptere fortsatte kutt i budsjettene, mens de på den annen side skal fortsette å være vitne til skyhøye godtgjørelser til dem som vedtar kuttene?

For vår del i Sandefjord Ap fremstår det selvsagt åpenbart at slik skal det ikke være.

Får ikke svar en gang

Ved flere anledninger har jeg utfordret Høyre på dette fra talerstolen. Ingen har så langt tatt seg bryet med å svare meg på dette. Vær trygg på at vi vil gjøre det samme også i år.

Kanskje får vi et svar denne gangen?

Vi skal fordele goder og byrder

Det blir særdeles interessant å høre om de er villige til å stramme inn livreima selv også. Med vårt forslag vil det være mulig å ansette flere varme hender i kommunen. Det trengs både innenfor helse/omsorg og oppvekst/kunnskap. 

Jeg håper du har mulighet til å bivåne årets budsjettdebatt, enten fra galleriet i kommunestyresalen eller som direktesending på radio. Det vil også være mulig å følge livestream på kommunens hjemmesider på nett.

Politikk handler som sagt om fordeling av goder og byrder.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags