Ja,- her er så underlig.......!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Sandefjords Blad onsdag 3. Juli hadde Tor Hansen en kronikk,- «Her er så underlig….” Og det støtter jeg ham i – «Ja, her er så underlig…….!»
Jeg er ikke politiker, jeg er ikke listekandidat, jeg har ingen elever å gjemme meg bak, men jeg er en vanlig borger og avisleser i Sandefjord. Og da har jeg bl.a. lest kronikken til Tor Hansen. Han er forbauset over den etiske standarden til våre politiske stjerner, spesielt til ordfører Bjørn Ole Gleditsch og utvalgslederne Anne Strømøy og Tor Steinar Mathiassen. Han nevner i denne sammenheng verdier som redelighet, ærlighet, hjelpsomhet og ha gode relasjoner med andre. Hva med toleranse?
Da forstår jeg ham slik at han mener de her tre nevnte personer ikke innehar en etisk standard som inneholder de ovennevnte begreper. Det er en krevende øvelse å sette seg til dommer over andre mennesker etiske sinnelag, og selv klare å holde seg til anerkjente etiske normer.
På Framnes lærte han at en ikke skulle snakke vondt om noen fra Framnes.

Den lærdommen gjelder da ikke for de av oss som ikke bor eller aldri har bodd på Framnes, for det er jo ikke akkurat rosende omtale av de tre politiske motstanderne han bringer fram. Det er nytt for meg med lokalt tilpassede etiske normer.

Elever ved SVGS stiller ham ofte spørsmål om bl.a. «all elendighet» i Sandefjord kommune, deriblant også den politiske ledelsens håndtering og saksbehandling av dıverse saker. Tor Hansen nevner et spørsmål – «Han kan jo ikke være ordfører på livstid når han ikke har tillit blant mange folk i kommunen?» Men han har til nå hatt den tilliten blant mange folk i vår kommune.
Redelighet, herr Tor Hansen er å fortelle dine spørrende elever at han har tillit blant mange i kommunen, derfor blir han gjenvalgt gang på gang. Redelighet herr Tor Hansen er å fortelle oss avislesere at noen elever stiller deg disse spørsmålene, ikke alle elever ved SVGS. Er det din redelighet som kommer fram når du driver partipolitikk alene med dine elever uten at andre synspunkter kommer fram?

Både elever og Tor Hansen synes det er uredelig at ordføreren bevilger penger til gode formål like før valg ???? Er det noe nytt, skiftende partifarger i regjeringer og kommunestyrer gjør slik. Dette trodde jeg var allmennkunnskap, redelighet herr Hansen er å nevne at det er vanlig.

Så er det Anne Strømøy, som «sier og gjør mye rart», ja- her er så mye underlig høyrepolitikere. Men blant opposisjonen, der har vi kremen av politikere, der er folkekjære Hilde Hoff Håkonsen og andre beundringsverdige kvinner. Forstår jeg Tor Hansen riktig, står høstens valg mellom sirkusdirektør Bjørn Ole Gleditsch og folkekjære Hilde Hoff Håkonsen. Eller som han kanskje ville sagt, mellom brød og sirkus. Hele kronikken oser av manglende gangsyn og toleranse.

Kort innpå Tor Steinar Mathiassen som «unnskylder seg hele tiden». Jeg har nok ikke fått med meg at dette noen gjentagende hendelser, men et tilfelle husker jeg. Jeg synes det er flott med politikere som har styrke og ryggrad til i ettertid å si,- jeg tok feil, – det er redelighet i praksis. Takk skal du ha, Tor Steinar Mathisen.

Mine etiske normer ber meg fortelle, hvem er du? Jeg heter Kjell Einar Lie-Haugen, pensjonist og 82 år gammel, jeg stemmer Høyre både lokalt og på riksplan. Dette fordi jeg mener det er det beste for hver enkelt av oss, for kommunen vår og landet vårt. Og jeg har betydelig større tro på Høyres etiske nivå, enn Arbeiderpartiet hvor «noen har snakket sammen»

Etisk standard og normer er en ting, det er selvsagt etterlevelsen som betyr noe. Når jeg leser kronikken til Tor Hansen «her er så underlig» slår det meg at innenfor hans etiske standard, synes redelighet, ærlighet og toleranse å ha en beskjeden plass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken