Venstre et populistisk parti?

Sandefjord Venstre er dessverre ikke representert i Miljø- og Planutvalget og har derfor ikke hatt anledning til å fremme egne forslag eller vise vårt syn i saken om Carlsenkvartalet i politiske fora, skriver Karin Virik. Bildet er fra et folkemøte om saken.

Sandefjord Venstre er dessverre ikke representert i Miljø- og Planutvalget og har derfor ikke hatt anledning til å fremme egne forslag eller vise vårt syn i saken om Carlsenkvartalet i politiske fora, skriver Karin Virik. Bildet er fra et folkemøte om saken. Foto:

Av

Jeg leser i avisen i dag at leder av Miljø- og Planutvalget, Høyres gruppeleder Tor Steinar Mathiassen kritiserer Venstre for å «ha lagt seg på en populistisk linje» og at undertegnede ikke følger demokratiske spilleregler i saken om utbygging av Carlsenkvartalet.

DEL

MeningerVenstre har faktisk tatt et standpunkt i saken om utviklingen av havna og sjøfronten vår. Dette faller Høyres gruppeleder tydeligvis tungt for brystet.

LES INNLEGGET HER: Alle skal vite hva vi mener

Det er ikke første gang Høyres gruppeleder kritiserer meg og gjør forsøk på å lære meg opp. Det opplever jeg stadig vekk. Det er jeg blitt relativt vant med. Men det er faktisk første gang jeg opplever at han kritiserer Venstre for å være populistisk? Og i tillegg så følger vi visstnok ikke demokratiske regler? Til opplysning for alle dere som ikke er politikere så vil jeg komme med følgende informasjon:

Sandefjord Venstre er dessverre ikke representert i Miljø- og Planutvalget og har derfor ikke hatt anledning til å fremme egne forslag eller vise vårt syn i saken om Carlsenkvartalet i politiske fora.

Vi har imidlertid jobbet lenge med denne saken i Venstres gruppemøter – vi har vurdert forslagene som foreligger veldig grundig. Og vi har tatt et standpunkt. At vi ikke har noen representanter i Miljø og Planutvalget skyldes ganske enkelt av at vi ikke fikk nok stemmer ved siste kommunevalg til å få inn 1 representant i alle utvalg. Vi manglet 30 stemmer i 2015.

Så det at vi ikke følger demokratiske spilleregler faller på sin egen urimelighet? Kan Tor Steinar Mathiassen vennligst være helt konkret og opplyse om hvilke demokratiske spilleregler Venstre har brutt?

I Sandefjord har det i alle år vært Høyre sammen med sine samarbeidspartnere som har styrt byen «med fast hånd og med hånda på rattet» som de selv uttrykker det. Det er kjøttvekta som rår i byen vår. Tor Steinar Mathiassen og undertegnede har ofte vært i heftige diskusjoner om både det og det andre, og vi har mange ganger synliggjort en svært ulik definisjon av demokratibegrepet.

I mine øyne er et viktig prinsipp i ethvert demokrati at vi også har et vern av mindretallet. Dette er en litt mer moderne definisjon.: «I et demokrati er det flertallet som bestemmer, men det er svært viktig at også mindretallet stemme blir hørt, og at deres rettigheter ivaretas. Politikk utformes og vedtas på bakgrunn av offentlig debatt.»

Så jeg velger ikke å se bort fra vanlige demokratiske regler Tor Steinar Mathiassen, jeg følger bare ikke dine og Høyres spilleregler.

ANDRE MENINGER:

Sjøfronten og havneområdet tilhører oss alle

Helhet, prioritering og ettermæle

Derfor deltok jeg ikke på folkemøtet 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags