Krüger fremmer diskriminering

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevPride ER menneskeverd og inkludering.

Forrige uke kunne vi lese Partiet De Kristnes bekymring for pride-markeringer for barn. Maren Anne Krüger påberoper seg at barn med foreldre som ikke deler homobevegelsens budskap, ekskluderes.

Krügers innlegg er et strålende eksempel på hvorfor det er viktig å markere pride-uka også for barn. Årets Pride handler om at alle familier er like mye verdt. I motsetning til PDK, omtaler ikke Pride-markeringen noen som unaturlige, vulgære, eller skadelige. Ei heller insinuerer Pride-markeringen at noen driver lobbing for å påvirke barn til å bli intolerante mot andre mennesker.

Årets Pride handler om familien. Det handler om at lille Leah har to pappaer. To pappaer som elsker henne, og gir henne en like god oppvekst som hvem som helst andre.

Markeringen handler om at Elise pleide å hete Sander, men hun er ikke Sander, hun er Elise, og hun er like fin, selv om hun er født Sander, og skal få lov til å Være Elise, og behandles som alle andre.

I år handler det om at mammaen til Petra skilte seg fra pappaen til Petra, og nå har Petra en pappa, en mamma og to stemødre, for mammaen til Petra er forelska i Line, og Line gjør henne veldig lykkelig, og Petra er veldig glad i Line.

Poenget bak årets Pride er å fremme toleranse, inkludering og menneskeverd. Den handler om nestekjærlighet og forståelse. Det er viktig at dette budskapet kommer i et format for barn, med en formidling for barn.

Jeg fatter ikke hvor PDK har fått det fra at barn skal ikles drag og erotisk bekledning, men å påstå at Pride vil seksualisere barn, er en så drøy påstand at jeg håper vi slipper slike beskyldninger i den politiske debatten framover. Krügers innlegg er grovt, og fremmer en holdning til andre mennesker som jeg trodde vi la fra oss på 70 tallet.

Det faller på sin egen urimelighet å skrive et helt innlegg so. Angriper mennesker, basert på hvem de elsker, for så å syte over at man ikke blir inkludert.

PDK har helt glemt at inkludering innebærer hele samfunnet, ikke den lille gruppen man selv tilhører.

Inntil barnehagene snakker like nedsettende om kristne familier, som PDK snakker om familier utenfor den etablerte normen, bør PDK kjenne sin besøkelsestid, og slutte å omtale andre  som unaturlige og vulgære – ærlig talt. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags