Takk til Tjomsland

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg synes at ros og ris skal deles ut som fortjent, helt uavhengig av om den retter seg mot meningsfeller – eller motstandere.

DEL

LeserbrevHøyre-representanten Tjomsland skal ha all ros for sitt leserinnlegg av 4. oktober.

Jeg syntes det var et ryddig og opplysende innlegg, samtidig som det var befriende fritt for vidløftige konspirasjonsteorier, og påstander om misunnelse og personforfølgelse. Dette nye nivået på debatten tror jeg alle er tjent med, ikke minst Høyre selv.

Så til saken:

Jeg tror at den politiske ledelsen i vår kommune har blitt skikkelig overrasket over de sterke reaksjonene som har kommet fra alle kanter, etter at detaljer om nivået på sluttavtalen til rådmannen + politikernes egne lønnshopp ble kjent. Hva annet hadde man ellers ventet seg?

Her er det skapt et inntrykk av at den politiske ledelse har øst ut penger fra Felleskassa til venner og kjente; og dette er sannelig min hatt ikke bare Sandefjords Blads skyldighet! Såvidt jeg kan skjønne dreier det seg til sammen om opp mot 2 millioner kroner, - i årlige, ekstra utbetalinger… Dette er milevidt fra den nøkternhet som har preget driften av Sandefjord kommune i årtier, og som vi alle har nikket gjenkjennende til; «tæring etter næring»!

Spørsmålet de fleste stiller seg nå er: Hvem blir sittende igjen med denne regninga, mon tro? Er det de ansatte i kommunen som må løpe enda fortere, er det hjemmehjelpstimene som blir færre, - eller kanskje det er de funksjonshemmede som blir salderingsposten? Blir man kanskje nødt til å stenge ned en sykehjemsavdeling?

Det er godt mulig at det finnes et meget fornuftig rasjonale bak hvert enkelt av disse nye «utgiftspostene», - men disse er ikke helt lett å få øye på! At vår rådmann skal takkes av på en skikkelig måte etter meget godt utført arbeid på vegne av fellesskapet, er en selvfølge, - selv om jeg personlig er meget spørrende til årlige millionutbetalinger uten noen form for avtalte gjenytelser eller andre forbehold.

Så kan en samtidig også hevde at det er urettferdig at rådmannen blir sittende alene igjen med «SvartePer», når utgangspunktet er noe så enkelt som dårlig politisk håndverk!

Jeg stiller meg forøvrig fullt ut bak Yngve Berntsens beskrivelse av god kommunal drift over år, selv om jeg ikke helt forstår hvordan kravet om en balansert fremstilling, i denne sammenheng, skal oppfylles. Hvordan fremstiller man tall og summer balansert? Deler man bare på 2?

Kanskje kom det for mange saker som var vanskelige å svelge på en gang, slik at brekningsrefleksene blei utløst? Jeg vet ikke, men jeg tror at det er lurt å ta folks reaksjoner på alvor, og forsøke å finne ut av hvordan dette kunne utvikle seg så «kjelkete» for alle de involverte.

Vi er helt avhengig av at avstanden mellom velgerne og de folkevalgte er så liten som overhodet mulig, skal vi løse alle oppgavene som ligger framfor oss.

Til slutt ønsker jeg å være helt klar på et punkt: Jeg har umåtelig stor respekt for den jobben som blir lagt ned i det politisk arbeid rundt om! Det er også en selvfølge at dette skal honoreres fornuftig! Hva som er et fornuftig nivå i så måte vil, naturlig nok, være veldig vanskelig å fastsette/bli enige om, men store byks i utbetalinger og godtgjøringer til seg selv er som regel svært utfordrende å forklare/ rettferdiggjøre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags