Gå til sidens hovedinnhold

Tikkende utbyggingsbomber i villa-området Øvre-Nedre Åsenvei-Sandarveien. Krev reguleringsplan !

Artikkelen er over 4 år gammel

Fortetting truer det gamle og flotte villaområdet mellom Sandarveien og Øvre - Nedre Åsenvei, Nedre Movei og Dølabakken.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gamle villaer med store tomter rives og erstattes med boligblokker naboene ikke ønsker. Dette sentrale og vakre villastrøket er i ferd med å ødelegges.

En opptelling viser at det finnes 15-20 slike utskilte ubebygde tomter, såkalte "eplehagetomter" som ligger der som tikkende utbyggingsprosjekter.

Alle disse tomtene kan i prinsippet bygges som  Sandarveien 4 med 12 leiligheter istedenfor en villa. Øvre Åsenvei 5 har fått boligblokk med takterrasse  istedenfor villa. Ved enden av Nedre Åsenvei på villaeiendommen Nedre Movei 9 planlegges et 30-talls leiligheter. Naboer protesterer.

Området er idag uten beskyttelse av en reguleringsplan. Resultatet er at utbyggere kan bygge ut tomtene her etter de generelle bestemmelsene i den nye kommuneplanen.

Beboere i området må våkne opp og forlange at kommunen detaljregulerer det gamle villaområdet før nye boligprosjekter blir godkjent, fordi området har et særpreg som bør søkes bevart og ikke raseres med ekstrem fortetting og høye boligblokker. 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.