Gå til sidens hovedinnhold

En rettferdig verden starter med at alle bidrar

Artikkelen er over 4 år gammel

Verden er ikke fattig, den er urettferdig.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi mangler ikke ressurser, de er bare veldig ujevnt fordelt. De nylige avsløringene i forbindelse med «Paradise papers» viser at omtrent 1000 nordmenn, er involvert i selskaper som er basert i skatteparadiser. 1000 nordmenn som ikke gir tilbake til samfunnet på lik linje med resten av befolkningen.

Tilliten til skattesystemet svekkes når slike avsløringer oppstår. Skattesystemet er nemlig bygd på tillit. Tillit til at alle bidrar etter evne og, tillit til at staten forvalter skattepengene våre på en måte som kommer fellesskapet til gode.

Alle er avhengig av gode sykehus, skoler, veier og forsvar for å nevne noen fellesgoder. Fattig som rik skal få nyte de fellesgodene som holder samfunnet vårt i bevegelse.

Skatteunndragelse er ikke et problem som kun rammer Norge. Det er et globalt problem hvor flere høytstående personer og selskaper er involvert. Grenseløse utfordringer, krever grenseløse løsninger. Derfor er det en global oppgave for verdenssamfunnet å få en slutt på slike skatteparadiser.

Fordi en rettferdig verden starter med at alle bidrar. 

Kommentarer til denne saken