Gå til sidens hovedinnhold

Fake News for hvem?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den eneste konsekvensanalysen som duger i forbindelse med de omfattende utbyggingsplanene på Rødsåsen, står beboerne på Framnæs og Vindal for selv. Det ble de tvunget til da det viste seg at Thor Dahl Eiendoms innstillinger baserte seg på usannheter. Bredt oppslått i SB tirsdag 16. oktober gjentar E. Sissener blant annet: at barna ikke bruker Rødsåsen, (underforstått: derfor er det helt greit å utbygge).

Selv om påstanden om fravær hadde medført riktighet, er dette et svakt argument. Hva med naturens kvaliteter i seg selv? At ikke Rødsåsen har verdi for andre en entreprenører, er jo det rene sludder. Det er riktig at kidsa sitter mer inne med nettbrettet enn de benytter skauen – slik tidligere generasjoner  gjorde; men det er mange unger som er i aktiv lek her i fritida.

Området er et sted som folk i alle aldre bruker – til tur, lek og rekreasjon. Hundrevis av mennesker har et forhold Rødsåsen. Barnehagebarn og skoleelever er hyppige gjester. Mener Sissener at de lyver? Hva da med hans postulater? 

De er enkle å motbevise. Hva dyr og fugleliv angår – så er det svært rikt. Som en annen debattant har vært inne på: kvaliteten på området er avhengig av en viss størrelse; det bør altså ikke snurpes inn ytterligere. 

Påstanden til Sissener om at planen er «hensynsfull» er snodig. Hensynsfull for hvem?

Veraåsen er ødelagt som naturområde – og nå altså – Rødsåsen. Hvem setter verdistandarden? Og hvorfor så mange boliger som 80? Er det fordi man forventer å få gjennomslag i hvert fall for noen? (et klassisk grep)  

Einar A. Sissener reagerer på at skole og barnehage har benyttet seg av Rødsåsen uten å spørre om lov. Jeg kjenner et pust av gamle dager. 

Hvis jeg da skal arrangere en liten familiepiknik på Rødsåsens høyeste punkt neste vår, må jeg da søke A/S Thor Dahls om lov, siden det er en organisert utflukt? Jeg vet ikke hvor mange vi blir, men vi vil fare hensynsfullt fram, for å ikke forstyrre fuglene under hekketida. En onkel skal sette opp ei uglekasse. Kattugla fikk unger i Kleiva forrige året.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.