Gå til sidens hovedinnhold

Rødsåsen – må den bygges ut?

Artikkelen er over 2 år gammel

Saken om utbygging på Rødsåsen ligger igjen på våre folkevalgtes bord. Satt på spissen koker den ned til en avveining av på den ene siden interessene til utbyggeren A/S Thor Dahl og selskapets eier, Einar A. Sissener, og på den andre siden interessene til dagens og morgendagens brukere av Rødsåsen, beboere i nærområdet og i kommunen for øvrig.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjennom Sandefjords Blad (SB) har vi blitt kjent med en argumentasjonsform som tyder på at Sissener har frekkhetens nådegave. Han påberoper seg i leserinnlegg i SB i dag, 16.10, 60 års eierskap til det aktuelle området. Det må dreie seg om selskapet A/S Thor Dahl, som på den tiden og før hans inntreden i selskapet var kjennetegnet av holdninger og samfunnssyn langt fra det Sissener viser fram.

Det framstår som om han til enhver tid bruker de argumenter han finner egnet for anledningen. Da kommunen ønsket å bygge sykehjem på Haukerød, grensende til Sisseners eiendom på Mo, truet han med rettssak. Da det var snakk om å skaffe vei i forbindelse med å sjøsette og ta opp igjen Gaia, var beskjeden at det kunne kommunen bare glemme, fordi det ville redusere de framtidige bruksmulighetene av hans eiendom.

At eneboligeiere i forbindelse med den foreslåtte utbyggingen på Rødsåsen må avstå deler av sine allerede ganske små tomter for å bedre atkomsten til utbyggingsområdet, i den grad at det for en av dem vil medføre problemer å komme inn og ut av huset, og at det også nærmest vil være umulig å finne egnet plassering for en garasje (jf. vedlegg til rådmannens sakspapirer), synes ikke å bekymre Sissener.

I leserinnlegget i dag tillater han seg endog å kritisere kommunen for ikke å ha gjort mer for å bedre trafikkforholdene (sikten « ... #8230;til og fra avkjørsler og ved veikryss») i området – hvilket i klartekst betyr ytterligere eiendomsinngrep, om det skal monne, slik virkeligheten er på disse kanter.

I samme innlegg skriver han også at Rødsåsen blir lite brukt, og at i den grad barnehage og skole går dit uten tillatelse, er det brudd på friluftsloven. Mon det?

Vi er faktisk mange andre som også bruker Rødsåsen. De skriver han ikke om. Kjenner ikke Sissener til allemannsretten?

Sissener uttalte som respons på rådmannens saksframlegg der barna omtales som taperne, at ingen blir tapere som følge av utbyggingen. Vi er mange som blir tapere som følge av en irreversibel bit-for-bit nedbygging av et vakkert naturområde.

Behovene for flere boliger i Sandefjord kan for tiden synes å være begrenset. På Finn.no ligger det i dag ute over 400 boliger til salgs i Sandefjord. Og i SB 12. oktober uttaler representanten for Kilen Holding, som skal bygge om og ut i Storgata, at han ikke tror Sandefjord vokser så raskt som mange ønsker seg, og at av den grunn har Kilen Holding lagt seg på et moderat antall nye leiligheter i Storgata-prosjektet.

Dermed står jeg tilbake med følgende spørsmål til våre folkevalgte:

Rødsåsen bygges ut for å dekke reelle og presserende behov for boliger i Sandefjord? Eller kan saken utsettes og vurderes som del av helheten i ny kommuneplan for Sandefjord som er under utarbeidelse?

Og til slutt, som en annen har formulert før meg; tar våre folkevalgte mer hensyn til utbyggerne enn til innbyggerne?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.