Gå til sidens hovedinnhold

Sissener og Sandefjord kommune med ryggen mot fremtiden ved utbygging av Rødsåsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I sitt avisinnlegg refererer Einar A.  Sissener i A/S Thor Dahl til tidligere utbyggingsvedtak for Rødsåsen. Forholdene har jo forandret seg mye i løpet av de årene fra det første utbyggingsvedtaket ble gjort.

Hvem skulle trodd at Framnæs-verftet skulle bli boligområde, Veraåsen utbygd, og de fleste hagene på Framnes fortettet med bolig nummer to?

Det er blitt populært å bo på Framnes og Vindal. Det skyldes mye de trygge forholdene med avgrenset trafikk og gode rekreasjonsmuligheter i Rødsåsen.

Nå skal det også bygges en del blokker mellom Framnesveien og Langestrandsveien. Det blir altså stadig flere innbyggere her.

Selv bruker jeg Rødsåsen hver dag til turer sammen med mange andre. Hvor skal det nå være rekreasjonsområde for alle beboerne i området? Vi skal vel ikke sitte stille og vente på utbyggingen av gamlehjem?

Det er viktig å se boligutbygging i en helhet og å planlegge muligheter for rekreasjon i nærmiljø. Dette er noe som har endret seg med utviklingen. Hvordan hadde miljø og klima vært i dag dersom industrien hadde arbeidet etter slik det var for 60 år siden?

Sissener skriver så flott at det er 90 mål stort område, og det blir hele 60 mål igjen etter utbyggingen. 90 mål tilsvarer 12-13 fotballbaner og 60 mål 8-9 fotballbaner. Det er altså et lite friluftsareal som blir enda mindre.

Det er synd dersom ikke Sandefjord kommune ser verdien av å bevare hele Rødsåsen ( tilsvarer 12 fotballbaner) for fremtidige beboere på Framnes og Vindal.

Kommentarer til denne saken