Gå til sidens hovedinnhold

Salg av Gant-skjorter hos Obs

Artikkelen er over 3 år gammel

I SB 22. desember står en helsides artikkel om Obs som selger Gant-skjorter til lavere pris enn hva Gant selv selger dem for på sine egne nettsider.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Markedssjef Alexander Bratlie Transeth i Gant Norge lirer av seg den ene dumme, arrogante uttalelsen etter den andre.  Blant annet mener han at produktene blir fremstilt på en måte som ikke er merkevaren verdig når skjortene ligger i kurven inne på Obs eller hos Smartclub.  Det er salg på «skittent vis» og er «rett og slett ufyselig».

La meg få lov til å presisere:

1. Gant står for kvalitet og stil.

2. Kvaliteten ligger i stoff, sying og design, altså på produksjonsleddet og ikke på distribusjonsleddene.

3. Jeg kan ikke se at det er noen nevneverdig bedring/forskjell (selv med skarpt blikk og lupe) om jeg kjøper en Gant-skjorte i nettbutikk eller legger den i kurven på Obs, eller får den over disk hos en autorisert forhandler.  Det jeg kjøper, er kvalitet og stil, og det ligger, som allerede nevnt, på produksjonsleddet.  Kjøp av en Gant-skjorte er ingen komplisert handling, men ligger på nivå med kjøp av kulepenn og dopapir.

Det er derfor med undring og forskrekkelse (faktisk noe irritert) jeg leste markedssjef Alexander Bratlie Transeth nedlatende og arrogante holdning til varer og kunder hos Obs.  Argumentasjonen er luftig og minner om tiden da laugvesenet var rådende i Norge. 

Det minner meg også om hendelsen hos Abe Crombie and Fitch for noen år siden da sjefen var noe for løsmunnet i sin uttalelse om hvem deres produkter var laget for (han fornærmet «runde» amerikanere).  Han måtte finne seg noe annet å gjøre.

Gant Norge har tydeligvis en jobb å gjøre med enkelte ansatte som skal uttale seg i det offentlige rom.  Her er forbedringspotensialet betydelig, også høyt opp i organisasjonen.  Det er ikke nødvendig å koble inn dyre (svindyre) kommunikasjonsbyråer (det trenger bare keitete politikere og idrettsledere - de påståtte dyktige blant de udyktige, som er flinke til å bruker andres penger), men legg av den arrogante holdningen, ha respekt for andre og bruk sunn fornuft (de fleste har fått noe av det ved fødselen og trolig ervervet noe mer senere i livet).

Takk til SB for artikkelen, som belyser slike arrogante holdninger som mange av oss trodde hørte fortiden til.

Tll Obs: Bare fortsett med merkevarer til redusert pris.  Det er etter manges mening en god (kanskje beste) bruk av markedsbudsjettet, og konsumenten lider ikke.

Til Gant Norge:  Gi en uforbeholden unnskyldning til Obs og deres kunder for uttalelsene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.