Komplett Arena, bortekamp på hjemmebane?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sandefjord Fotball har hatt et godt år i OBOS-ligaen når vi nå snart nærmer oss september måned. Kun Jerv og Kristiansund ligger foran SF på tabellen, Jerv kun ett mål foran på målforskjell. Alt ligger med andre ord til rette for at Sandefjord skal kunne kjempe om et direkte opprykk tilbake til den øverste divisjonen. Det er torsdag, hjemmekamp mot Raufoss, og stusslige 2100 tilskuere har funnet veien til Komplett Arena. Merkelig at jeg skriver tilskuere, ikke supportere, tenker du kanskje? Vel, ikke så merkelig i mitt hode.

DEL
LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.iv>Det er absolutt en god gjeng med supportere på tribunen, som støtter sitt lag i tykt og tynt mens kampen pågår, som maner spillerene frem med positive bemerkninger, applaus, jubel og misnøye med dommeravgjørelser som går i mot. All honnør til dere. Det er den andre delen av supporterene jeg vil si noe om i dette leserinnlegget.

Aller først, litt om min egen oppførsel. Jeg snakker ofte, nærmere bestemt omtrent én gang i uka, offentlig om Sandefjord Fotball. Jeg har vært negativ, jeg har slaktet spillere på børsen, jeg har vært misfornøyd med lagets innsats i kamper jeg og. La det være liten tvil om det. Men når laget spiller godt,  når laget vinner, er jeg også den første til å komme med superlativer. Merk at dette er etter at kampene er ferdigspilt, gjerne et par dager.
På tribunen er jeg relativt anonym. Jeg er ingen syngende supporter, men jeg klapper og jeg roper når jeg føler meg nødt til å gjøre det. Misnøye kan jeg også ha, men den går som regel til min far som sitter ved siden av meg.

Det jeg reagerer på, og som er grunnen til at jeg skriver dette nå, er tilskuere som for enhver pris skal halshugge spillere som gjør feil under kampen. Man skriker og brøler som om man har samlet opp hele månedens frustrasjoner til nettopp denne kampen. "Du er ræva",  "Nei, din idiot!", "Få dendritten ut av banen". Jeg kunne sitert langt verre en dette, men jeg prøver å unngå slik språkbruk. Hva godt tror man det gjør når man roper dette til spillere som spiller på laget man liksom skal holde med? Jeg lurer noen ganger på om det er folk fra motstanderlaget som har satt seg på tribunen for å prøve å få ned moralen til dem rundt. Dette er en oppførsel som er helt uforståelig for meg. Man er på Komplett Arena som hjemmesupporter. Man betaler penger for å se Sandefjord spille fotball, for å se spillere som representerer klubben og byen etter beste evne. Men alt som kommer ut fra kjeften til visse folk, er galle.

Sandefjord leder 2-0 før pause, de har god kontroll, Raufoss har ikke kommet til noen sjanser og har omtrent ikke ballen. Sandefjordspillerene triller ballen i laget, får motstanderen til å løpe. "Hjemmepublikummet" er i harnisk fordi ballen ikke går fort nok fremover. Fordi man velger det trygge foran det utrygge. Fordi man holder ballen i laget istedenfor å gi den bort. Jeg leste på et diskusjonsforum nå i skrivende stund at vingback Kevin Larsen hadde fått så mye tyn av publikumet sitt at han følte han måtte rope tilbake: "Støtt laget deres".
Har det ikke gått langt nok nå? Fortjener ikke disse spillerne støtten vår istedenfor frustrasjonen vår? Møter man ikke opp for å mane laget frem til seier? Bortekamper kan være vanskelige, men når man møter mer motstand blant hjemmepublikum enn man gjør borte, bør alle gå i seg selv, tenke litt på hva man ytrer. Tenke på om det man driver med faktisk har noe godt for seg. Bør man holde seg hjemme istedenfor? Nei. Man bør ta med seg tre til, tre til som man kan være et godt forbilde for på tribunen, tre stykker som sammen med deg roper, "Det går bra, kom igjen".

For er det ikke slik at Sandefjord Fotball fortjener å spille hjemmekamper på hjemmebane?
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags