Sammen for Sandefjord – nok engang

Av
DEL

LeserbrevI en artikkel lagt ut på SB-nettavisen filosoferer redaktør Ulrichsen over om SF egentlig bør rykke opp. Dette basert på klubbens økonomiske status, samt en leserundersøkelse som sier at Sandefjords befolkning foretrekker lag med større lokal forankring. Derfor de glisne tribunene på Komplett Arena.
Personlig deler jeg ikke synet på at man skal «fryse» laget i OBOS- ligaen, men jeg støtter at man løfter problematikken. Artikkelen påpeker at Sandefjord Fotball har for få lokale spillere på laget. Det stemmer, men samtidig er Sandefjord Fotball i ferd med å utvikle mange gode unge spillere, både via egne lag samt ved å leie ut til andre lag i riktige divisjoner. Om et år eller to, vil lokale spillere – forhåpentlig – være en større prosentdel av SFs første lag. Det å ivareta unge spillere på en slik måte at de kan bekle SFs førstelag når tiden er moden, er veien å gå.

Hva så med den manglende publikumsinteressen? En av grunnene kan være at ikke alle SFs hjemmekamper har vært av det «publikumsvennlige» slaget. Vi har savnet den intensiteten som vi så under fjorårets høstkamper. Da var det til tider «elektriske» tilstander på stadion.
Det er dit vi vil igjen.
Det var kun kampene mot Odd, Start og HamKam som ga publikum den opplevelsen de kom for.

Hvilken rolle spiller så SB midt opp i alt dette – bortsett fra å legge ned kortene?? Kanskje bør avisen bidra med bedre sportsjournalistikk! Jeg ser av redaktørens notat at man har fulgt kampene fra første rad og sett interessen stupe. Til orientering så er publikumssvikten et nasjonalt fenomen, som flere enn SF bør finne motvekt mot. Det er å håpe at «alle gode hoder» slår seg sammen og finner effektive svar.

Hvor er så lokalavisens rolle i dette. Kan man gjøre andre ting enn å bare se på? Hva om fronter både lokale og «importerte» spillere. Alle med hjerte for SF husker Andreas Tegström. En svenske som ble en av SF største profiler. Det viktigste er ikke hvem – eller hva man er- det viktigste er hva man gjør for laget.
En av de lokale ungguttene på SF er George Gibson (som undertegnede er han født i Tromsø). En av de lokale ungguttene med størst potensial. Mot HamKam kom han inn og scoret seiersmålet. Jeg savnet at avisen laget et lite portrett av ham. Det å fremme de lokale spillerne bør være et av lokalavisens viktigste oppgaver i denne sammenheng! Mye viktigere enn fremme forslag om å legge ballen død. Det å være lokalsamfunnets eneste lokalavis, krever at man er avisen for alle ...

Det er viktig at det blir fokusert på veien videre. Ikke for å reversere den, men for å kvalitetssikre både innhold og samhandling.
Mitt håp er at Sandefjord Fotball klarer den sportslige målsettingen og rykker opp, samtidig som man – ved hjelp av lokale krefter – bidrar til å selge produktet slik at tribunene fylles og patriotismen våkner!
Fotballen lenge leve!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags