Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord kommune og teknologi

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva skjer?

I Aftenposten kunne vi for noen dager siden lese om et selskap som har utviklet en spesiell App. Hjemmetjenester, frivillighetssentralen, NAV og andre relevante tjenester kobles sammen og hjelper direkte den som har behovet; les omsorgsbehov. Stikkordet er selvfølgelig digitalisering også i kommunal sektor.

Innenfor privat virksomhet er det ikke vanskelig å finne eksempler på avanserte og konkurransesterke aktører. Komplett Data holder til i Sandefjord, er blitt kjempestor, skaper nye og mange arbeidsplasser samtidig med å være supereffektive i salg og distribusjon med digitale løsninger som nøkkelen.

Rundt oss har bankene kommet meget langt for ikke å snakke om mediene som serverer alt du ønsker på nettet hver eneste dag. Du kan også hygge deg med papiravis. Med en brikke i frontruta kjører du rett om bord i ferjen Horten/Moss, damen i luken forsvant i 2017. Og det er lenge siden at bompenge ble betalt kontant.

Offentlig sektor med Skatteetaten i spissen er heldigitalisert og i front på verdensbasis. Helsesektoren kom sent i gang, men fastlegene, sykehusene og apotekene er i dag nesten papirløse.

Så tilbake til Sandefjord kommune. I etableringen av storkommunen ble det pekt på potensialet for bedre utnyttelse av ressurser og effektiv bruk av ressurser. Innbyggerne skulle beholde gode tjenester hvor økonomien ble bedre utnyttet. Ja dette var sogar pekt på som en viktig del av sammenslåingen.

Jeg vil tro at Skatteetaten for 10–15 år siden la inn klare ambisjoner, omfattende bruk av ressurser og penger for å komme i mål. Resultatet for oss alle er fantastisk effektivt. Som en eldre innbygger: hva har skjedd i Sandefjord?  Ja, hva skjer med målsetting, med implementering av løsninger i dag og fremover.

Innen området effektiv digitalisering er potensialet meget stort. Utviklingen går meget raskt og det vil koste langt mer å skyve løsninger foran seg. Jeg følger godt med om det skrives noe om kommunens aktivitet innenfor området i Sandefjords Blad. Og avisen er blitt dyktig på kommunalt stoff, men jeg har ikke klart å finne noe om dette.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.