Vil jeg virkelig bli en del av dette?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg har meldt meg til tjeneste for samfunnet og sagt ja til å stå på liste ved høstens valg. Men i det siste har store og små saker fått meg til å tenke tanker som hva faen er dette, vil jeg virkelig bli del av politikken i Sandefjord?

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med vantro har jeg lest om beskyldninger om habilitet og drøye diskusjoner om flagging i forbindelse med Pride-arrangement. Dette er saker som i høyeste grad handler om respekt og omsorg for medborgere i vårt samfunn. Jeg betrakter utspill og diskusjoner i disse sakene som kultivert mobbing av folk med andre behov og levesett enn det borgerskapet i denne byen anser som innafor. I tillegg så har disse sakene ubetydelige økonomiske konsekvenser. Det er ganske spesielt at enkelte representanter stemmer imot forslag som handler om respekt og omsorg for andre.

Ordføreren forteller hvor flinke de er

Samtidig som dette skjer, flyter saker av enorm økonomisk betydning enstemmig gjennom vårt politiske system. Ingen viser med sin stemme usikkerhet i disse sakene. Ordføreren forteller her i avisen hvor flinke vi er til å fatte beslutninger. Han hoverer selvgodt over at vi greier å finne løsninger andre kommuner aldri kommer i mål med. Men når det kommer til det som virkelig betyr noe for andre, som å oppføre seg og opptre med respekt, har vi en lang vei å gå (ref. Pridesaken og søknad om støtte til tilbud for funksjonshemmede).

En del av meg sier ja, gjerne

Er det dette jeg virkelig vil bli en del av? En del av meg sier ja, gjerne. Det fordi mitt parti har opptrådt med respekt i saker som betyr noe for «den lille mann». Vi har stemt for det som betyr mest av alt, å oppføre seg verdig mot andre mennesker generelt, og å støtte svake grupper spesielt. Det betyr å være der for alle innbyggere, uavhengig av hvordan man lever sine liv, med eller uten handikap.

Ignoranse bekymrer

Det som bekymrer meg for aktiv deltakelse, er den ignoranse og toleranse enkelte politikere har overfor andre mennesker. Vil jeg virkelig tåle å bivåne dette på nært hold? Vil jeg kunne holde meg saklig i slike fora, eller vil jeg bli forbannet?

Jeg vet at mine venner i Arbeiderpartiet vil skape trygghet for mine verdier og vil hjelpe meg i vanskelige situasjonene jeg vet vil oppstå. Det er trygt å vite, og det er godt for deg som skal ta valg den 9. september.

Stem arbeiderpartiet og bli like trygg som meg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.